FaceApp. RISC pentru TOATA LUMEA, DE CE este IMPLICAT FBI

FaceApp. Aplicatia este vazuta ca un risc major pentru toata lumea, si iata de ce este implicat FBI pentru face o investigatie in acest serviciu.

FaceApp risc fbi

FaceApp. Aplicatia fenomen care a atras foarte multi utilizatori din lumea intreaga va ajunge sa fie anchetata de catre FBI din cauza modului in care isi ofera functionalitatea pentru cei care au instalat-o deja in propriile telefoane.

Principala frica in legatura cu aplicatia FaceApp are legatura cu faptul ca ea incarca pozele utilizatorilor in serverele sale fara consimtamantul acestora, mai mult, acestea fiind preluate cu date despre telefoane, sau geolocalizare.

FaceApp. Avand in vedere modul in care functioneaza aplicatia, ea este considerata a fi un risc pentru siguranta nationala, iar in SUA este ceruta implicarea FBI pentru a face o ancheta si a vedea ce pericole reale exista.

Problema cea mai mare a americanilor este ca FaceApp e produsa de catre o companie din Rusia, iar toate pozele utilizatorilor ajung in serverele acestora, inclusiv fara ca oamenii sa stie, deci siguranta cetatenilor e pusa in pericol.

FaceApp. RISC pentru TOATA LUMEA, DE CE este IMPLICAT FBI

FaceApp. Avand in vedere ca aplicatia ia si date despre oameni, inclusiv nume si prenume, e destul de normal ca senatorii sa fie ingrijorati, pentru ca americanii pot fi identificati foarte usor in baza datelor ajunse la rusi.

Aplicatia este una dintre cele mai prolifice in ceea ce priveste colectarea dea date cu privire la utilizatorii care folosesc aplicatia la nivel global, iar daca FBI se va implica in aceast aproblema, lucrurile vor merge intr-o alta directie.

După cum a subliniat directorul FBI, Wray, la începutul acestui an, Rusia rămâne o amenințare semnificativă pe partea de contrainformații. Ar fi profund îngrijorător dacă informațiile personale sensibile ale cetățenilor americani ar fi fost oferite unui stat străin ostil angajat activ în atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite.

FaceApp. Aplicatia ar putea fi folosita de catre guvernul rus pentru a colecta date despre oameni, la fel cum Facebook e folosita de catre cel american, iar cei din SUA vor sa afle daca altii fac exact ceea ce fac si ei.

FBI este o arma foarte buna a guvernului american, si sunt destul de sigur ca FaceApp va fi investigata, insa ramane de vazut care vor fi concluziile, si in ce mod vor fi schimbate lucrurile.