Avion EVACUAT din cauza unei Poze care a SPERIAT Pasagerii

Avion EVACUAT din cauza unei Poze care a SPERIAT Pasagerii

Un avion care trebuia sa decoleze de pe aeroportul din Newark, SUA, a fost evacuat dupa ce o poza a fost trimisa pe mai multe telefoane si a speriat pasagerii. Vorbim despre o poza cu o vesta cu explozibil, pe care teroristii le folosesc in atentate, ea fiind trimisa prin AirDrop catre multiple telefoane iPhone din acel avion.

Avand in vedere ca oamenii nu numai ca nu inchid AirDrop cand nu-l folosesc, dar nici nu restrictioneaza primirea de poze, avionul celor de la JetBlue a fost rapid umplut de panica. Pasagerii care au primit poza cu vesta cu explozibil au dat alerta, si avionul a fost evacuat foarte rapid, dar a decolat dupa ce a fost verificat pentru existenta unor bombe.

O poza cu o vesta pentru sinucigasi a speriat pasagerii dintr-un intreg avion

Avand in vedere ca tehnologia AirDrop a fost folosita pentru trimiterea pozei, desigur ca politia nu stie cine anume a trimis-o catre pasagerii avionului. Apple probabil ca ar putea afla asta, dar ar fi prea tarziu pentru cei care au fost serios speriati inainte de a decola, si cu siguranta au zburat cu frica pana la destinatie.

“Un zbor din Newark a fost evacuat când cineva a trimis o imagine a unei veste de sinucidere către mai multe dispozitive Apple din avion, în timp ce pasagerii așteptau decolarea. Avionul a fost evacuat și a fost în stare să decoleze după ce poliția a concluzionat că nu există nici o amenințare la bord. Dar poliția nu a reușit să identifice cine a trimis imaginea în cauză.”

In unele orase au fost propuse legi impotriva trimiterilor nesolicitate de poze prin intermediul AirDrop, si acest incident ne arata ca ele ar trebui sa existe. Morala acestui incident este ca trebuie sa inchideti AirDrop cand nu-l folositi, pentru ca oricum consuma energie degeaba, dar daca nu vreti sa o faceti, macar limitati primirile doar la contacte.