Acesta va fi INLOCUITORUL lui Tim Cook la Compania Apple

Acesta va fi INLOCUITORUL lui Tim Cook la Compania Apple

Tim Cook a preluat functia de CEO al companiei Apple de la Steve Jobs in cursul anului 2011, insa jurnalistii din SUA au gasit deja un inlocuitor pentru el. Este vorba despre Jeff Williams, actual vicepresedinte senior al Apple, acesta fiind foarte apropiat de Tim Cook, avand o experienta similara cu presedintele companiei, si fiind succesorul “natural”.

Jeff Williams isi conduce echipele din cadrul Apple cam la fel cum Tim Cook conduce compania, iar angajatii il considera ca inlocuitorul logic pentru actualul presedinte. Tim Cook este copiat din multe puncte de vedere de catre Jeff Williams in multe dintre actiunile pe care le face in cadrul conducerii companiei Apple.

Marea problema a lui Jeff Williams, la fel ca si a lui Cook, este ca nu se concentreaza la fel de mult pe produse precum o facea Steve Jobs, ci e centrat pe productie si distributie. Tim Cook a fost criticat pentru acest mod de lucru in cadrul Apple, iar Jeff Williams nu va fi laudat daca va ajunge vreodata in functia de presedinte al companiei americane.

Desigur ca Tim Cook nu va fi inlocuit prea curand de la compania care are venituri de peste 200 de miliarde de dolari anual, si profit de peste 10% din incasari.

“În cadrul Apple, Williams este în general considerat o alegere buna pentru functia de presedinte, iar actualii și foștii colegi spunand că managementul îl poziționa în mod constant ca atare cu mult înainte de plecarea lui Ive.”