Anunt DEZAMAGITOR al Guverului despre Roaming in Romania – Moldova

Guvernul Romaniei, prin Viorica Dancila, a facut astazi un anunt dezamagitor cu privire la eliminarea tarifelor de roaming dintre Romania si Republica Moldova.

Anunt DEZAMAGITOR al Guverului despre Roaming in Romania - Moldova

La finalul anului trecut Guvernul Romaniei parea sa fi intrat intr-un plan care avea menirea de a elimina complet tarifele de roaming intre Romania si Republica Moldova, autoritatile de acolo anuntand marea schimbare. Totul a fost anuntat chiar inainte de ziua de 1 decembrie, cand s-au implinit 100 de ani de la Marea Unire, in acea zi fiind eliminate tarifele de roaming intre Romania si Republica Moldova timp de 24 de ore, ca un test.

Atunci s-a produs ca tarifele de roaming intre Romania si Republica Moldova au fost anuntate ca urmand a fi eliminate in 2019, insa se pare ca guvernul de la Bucuresti inca nu are in plan sa contribuie la asa ceva. Astazi Viorica Dancila, prim-ministru al Romaniei, a afirmat ca guvernul sau sustine reducerea tarifelor de roaming intre Romania si Republica Moldova, printre altele, deci nu se vorbeste despre eliminarea lor in totalitate.

Romania si Republica Moldova vor avea tarife de roaming mai mici

Nici reducerea tarifelor de roaming nu este ceva rau, dar spre deosebire de eliminarea lor completa vorbim despre o diferenta foarte mare, si din pacate e putin probabil sa se intample asta prea curand. E posibil ca Romania sa nu poata elimina tarifele de roaming cu Republica Moldova din cauza reglementarilor europene, insa daca nu asta e problema, atunci e posibil ca operatorii sa nu doreasca inca sa renunte la acesti bani.

”Avem interes comun pentru proiectele de interconectare în domeniul infrastructurii de transport, precum și pentru reducerea tarifelor de roaming. Vom acorda tot sprijinul pentru implementarea lor, pentru că dorim să contribuim în mod direct, la îmbunătățirea nivelului de trai al tuturor cetățenilor din Republica Moldova. Guvernul României susține eforturile Republicii Moldova de avansare a parcursului european, singura opțiune pentru un viitor democratic și prospe.”

Avand in vedere ca exista foarte multi cetateni ai Republicii Moldova in Romania, si ca exista interes mare pentru eliminarea tarifelor de roaming, decizia este una care va dezamagi faorte multa lume, din pacate. Totusi, cei care sperau sa scape de tarifele de roaming intre Romania si Republica Moldova nu pot decat sa mai spere ca acest lucru se va intampla la un moment dat, desi nimeni nu stie cam cat ar putea dura pana in acel punct.

1 COMENTARIU

  1. Cu ceva timp in urma am făcut o.calatorie cu masina de la Albița la Iași. Telefonul avea datele mobile deschise, roamingul era activat din păcate. S-a întâmplat ceva care se numește roaming involuntar. Mai exact telefonul a făcut de capul lui 7MB trafic de date. Stiti că Androidul are “obiceiul” să facă aiurea trafic de date…
    La 11 euro cât costa un MB cu R. Moldova, am avut cost suplimentar de achitat 77 de euro .
    De atunci mi-am învățat lecția și dacă trec pe langa granita cu Moldova,închid datele mobile.
    Cum sa renunțe operatorii din Moldova la banii ăștia ușor câștigați pe seama roamingului involuntar?
    Au dat șpagă la București unde a trebuit și fenomenul va continua probabil incă câțiva ani .
    Nu le interzice UE să ieftinească telefonia, sa nu uitam că le subvenționăm Moldovei energie electrică și gaze naturale.
    Este un exemplu clar de oameni corupți din Ministerul telecomunicațiilor. Pt. o șpagă nenorocită băgată în buzunarul lor meschin , românii de pe ambele maluri ale Prutului vor vorbi in continuare puțin și scump.
    Noroc de WhatsApp…