Anunt DEZAMAGITOR al Guverului despre Roaming in Romania – Moldova

Guvernul Romaniei, prin Viorica Dancila, a facut astazi un anunt dezamagitor cu privire la eliminarea tarifelor de roaming dintre Romania si Republica Moldova.

Anunt DEZAMAGITOR al Guverului despre Roaming in Romania - Moldova

La finalul anului trecut Guvernul Romaniei parea sa fi intrat intr-un plan care avea menirea de a elimina complet tarifele de roaming intre Romania si Republica Moldova, autoritatile de acolo anuntand marea schimbare. Totul a fost anuntat chiar inainte de ziua de 1 decembrie, cand s-au implinit 100 de ani de la Marea Unire, in acea zi fiind eliminate tarifele de roaming intre Romania si Republica Moldova timp de 24 de ore, ca un test.

Atunci s-a produs ca tarifele de roaming intre Romania si Republica Moldova au fost anuntate ca urmand a fi eliminate in 2019, insa se pare ca guvernul de la Bucuresti inca nu are in plan sa contribuie la asa ceva. Astazi Viorica Dancila, prim-ministru al Romaniei, a afirmat ca guvernul sau sustine reducerea tarifelor de roaming intre Romania si Republica Moldova, printre altele, deci nu se vorbeste despre eliminarea lor in totalitate.

Romania si Republica Moldova vor avea tarife de roaming mai mici

Nici reducerea tarifelor de roaming nu este ceva rau, dar spre deosebire de eliminarea lor completa vorbim despre o diferenta foarte mare, si din pacate e putin probabil sa se intample asta prea curand. E posibil ca Romania sa nu poata elimina tarifele de roaming cu Republica Moldova din cauza reglementarilor europene, insa daca nu asta e problema, atunci e posibil ca operatorii sa nu doreasca inca sa renunte la acesti bani.

”Avem interes comun pentru proiectele de interconectare în domeniul infrastructurii de transport, precum și pentru reducerea tarifelor de roaming. Vom acorda tot sprijinul pentru implementarea lor, pentru că dorim să contribuim în mod direct, la îmbunătățirea nivelului de trai al tuturor cetățenilor din Republica Moldova. Guvernul României susține eforturile Republicii Moldova de avansare a parcursului european, singura opțiune pentru un viitor democratic și prospe.”

Avand in vedere ca exista foarte multi cetateni ai Republicii Moldova in Romania, si ca exista interes mare pentru eliminarea tarifelor de roaming, decizia este una care va dezamagi faorte multa lume, din pacate. Totusi, cei care sperau sa scape de tarifele de roaming intre Romania si Republica Moldova nu pot decat sa mai spere ca acest lucru se va intampla la un moment dat, desi nimeni nu stie cam cat ar putea dura pana in acel punct.

Articolul precedentHuawei a lansat noi clone ale MacBook Pro Astazi
Articolul următorPlaneta Marte. Anunt NEASTEPTAT despre Sustinerea Vietii Umane
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.