Planeta Marte. Anunt NEASTEPTAT despre Sustinerea Vietii Umane

Planeta Marte. Viata umana ar putea fi sustinuta pe planeta rosie multumita acestei substante uimitoare care este deja produsa pe Pamant de catre NASA.

Planeta Marte viata umana

Planeta Marte. Desi exista foarte multe proiecte care au menirea de a duce oamenii pe corpul ceresc aflat la o distant atat de mare de Pamant, inca exista multe semne de intrebare cu privire la posibilitatea de a sustine viata acolo. Ei bine, la asta lucreaza unii cercetatori care spun ca totul ar putea fi posibil, si ca dezvolta un gel special care ar putea permite sustinerea vietii umane pe Planeta Marte, desi ecosistemul de acolo ne e cam potrivnic.

Planeta Marte. Vorbim despre un “aerogel silicat”, sau “fum inghetat”, acesta putand fi folosit pentru a creste temperaturile de la suprafata pana la unele suportabile de catre oameni, putand chiar sa si dezghete apa. Aceasta substanta este deja produsa pe pamant, si este folosita pentru izolarea robotului care va fi trimis pe planeta Marte in anul 2020, deci este testat deasemenea pentru a se vedea viabilitatea sustinerii vietii umane.

Planeta Marte. Anunt NEASTEPTAT despre Sustinerea Vietii Umane

Planeta Marte. Cercetatorii care spun ca pot sustine viata umana pe copul ceresc au reprodus in laborator conditiile vitrege de pe planeta si au testat substanta pentru a vedea daca teoriile se aplica si in realitate.  Experimentele de acest gen au fost facute deoarece modificarea unor zone mari ale suprafetei de pe planeta Marte este imposibila, asa ca se incearca sustinerea vietii umane pe suprafete mai mici, intr-un mod mult mai usor de realizat.

“O echipă internațională de oameni de știință propune utilizarea de aerogel silicat, numit uneori fum înghețat, din cauza aspectului său, pentru a încălzi suprafața planetei roșii suficient pentru a susține viața și a topi apa înghețată. Aerogelul este un material incredibil de ușor, produs deja pe Pământ și este utilizat în prezent în robotii NASA de pe Marte ca izolație.”

Planeta Marte. Cercetatorii au facut si simulari pe calculator pentru teoriile lor, iar rezultatul a fost acelasi precum in testele reale, astfel ca in 2030 am putea vedea astronauti supravietuind acolo folosind acest gel. Desigur ca e nevoie si de confirmari si de la alti cercetatori inainte de a se putea spune sigur ca viata umana poate fi sustinuta fara probleme pe planeta Marte, insa ceea ce aflam acum ne arata ca o colonizare nu pare imposibila.

Planeta Marte. NASA ar vrea sa trimita astronautii catre corpul ceresc abia in 2030, astfel ca mai avem mult de asteptat pana cand prima persoana va pune piciorul pe suprafata corpului ceresc.