Produse Huawei de Valoare URIASA BLOCATE din cauza Sanctiunilor

Huawei. Produse de o valoare uriasa au fost blocate din cauza sanctiunilor din SUA, compania chinezeasca avand probleme foarte mari in ultimele saptamani.

HUAWEI produse Valoare URIASA BLOCATE cauza Sanctiunilor

Huawei. Problemele companiei chinezesti nu i-au afectat doar activitatea din SUA, ci si pe cea din China, iar asta pentru ca produse cu o valoare substantiala au fost blocate in fabrica de catre un producator. Flex, o companie care produce smartphone-uri si echipamentele de telecomunicatii 5G pentru Huawei a blocat intr-o fabrica din China produse in valoare de 100 de milioane de dolari dupa anuntarea sanctiunilor impuse de catre SUA.

Huawei. In urma unor negocieri purtate intre compania chinezeasca si Flex, prima a reusit sa recupereze putin peste jumatate dintre produsele deja fabricate, restul ramanand blocate in fabrica respectiva. Cei de la Huawei spun ca nu inteleg de ce au fost blocate produsele in fabrica, si ca Flex a interpretat in mod nejustificat prevederile sanctiunilor impuse in SUA de catre Donald Trump, si e posibil ca situatia sa nu fie singura de acest gen.

Produse Huawei de Valoare URIASA BLOCATE din cauza Sanctiunilor

Huawei. Compania Flex nu mai este partener al chinezilor pentru fabricarea de produse in urma acestui incident din China, si e usor de inteles de ce, mai ales ca inca mai sunt produse blocate in respectiva fabrica. Daca valoarea de 100 de milioane de dolari se refera la cea de productie, atunci produsele respective ar avea o valoare de minim 5 ori mai mare, asa ca e de inteles de ce recuperarea lor era o prioritate pentru companie in contextul actual.

“Producatorul de electronice Flex a blocat bunuri de aproximativ 700 de milioane de yuani (101,85 milioane de dolari) clientilor sai chinezi Huawei Technologies pentru mai mult de o luna dupa ce Washington a pus Huawei pe o lista neagra. Guo Fulin, președintele afacerilor internaționale la Huawei, a declarat că compania a recuperat produse in valoare de aproximativ 400 de milioane de yuani după negocierile cu Flex luna trecută și încearcă încă să obțină restul.”

Huawei. Situatia in sine este una foarte grava, dar ne arata cam cat de departe ajung sa aiba efecte sanctiunile impuse in SUA de catre Donald Trump, si oricand exista loc de probleme mult mai mari decat acestea. Desi s-au facut promisiuni din partea americanilor pentru o rezolvarea rapida a unora dintre problemele aduse de catre aceste sanctiuni, pana acum nu s-a rezolvat nimic important, si e posibil ca asta sa nu se intample curand.

Huawei. Intre timp, companiei i-a scazut substatial ritmul de crestere in T2 2019 dupa aplicarea sanctiunilor, si e posibil ca in T3 2019 sa nu mai aiba vreo crestere a veniturilor pentru vanzarile globale.