Huawei. Efectul DEVAStATOR al Sanctiunilor SUA Resimtit din Plin

Huawei. Efectul devastator al sanctiunilor SUA este resimtit din plin de catre compania chinezeasca, iata cat de mari ii sunt problemele in acest moment.

Huawei efect sanctiuni

Huawei. Compania chinezeasca a incheiat primul semestru al anului 2019 pe un trend ascendent, veniturile sale crescand fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa efectul sanctiunilor impuse in SUA s-a resimtit din plin. Mai exact, in T1 2019 Huawei a inregistrat o crestere de 39% a veniturilor fata de T1 2018, in timp ce in in T2 2019 a inregistrat o crestere de doar 21%, pentru un total de 30% crestere in S1 2019 fata de S1 2018.

Huawei. Daca sanctiunile din SUA nu ar fi fost impuse in luna aprilie, e posibil ca in T2 2019 cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut sa fi fost mai mare de 39%, cat a fost in T1 2019. In aceasta idee, e posibil ca pentru S1 2019 cresterea sa fi fost mult mai mare de 30%, compania chinezeasca estimand venituri cu cateva zeci de miliarde mai mari pentru intregul an 2019 fata de anul 2018, dar acest lucru nu se va mai realiza.

Huawei. Efectul DEVAStATOR al Sanctiunilor SUA Resimtit din Plin

Huawei. Daca sanctiunile din SUA au injumatatit cresterea incasarilor chinezilor chiar imediat dupa ce seria Huawei P30 a fost lansata, atunci e posibil ca in T3 2019 compania sa intre intr-un regres. In cel mai bun caz, s-ar putea inregistra incasari doar marginal mai mari fata de T3 2019, iar in conditiile acestea, pentru Huawei aceasta ar fi totusi o veste buna, deoarece se poate si mult, mult mai rau, mai ales daca sanctiunile nu dispar.

Huawei. O foarte mare contributie la cresterea veniturilor au avut-o vanzarile de echipamente de telecomunicatii, in ciuda propagandei SUA, 26 de contracte pentru echipamente 5G fiind deja semnate de companie. Unii operatori de telefonie mobila au trecut peste avertismentele privind riscurile de securitate legate de echipamentele Huawei, si le-au ales multumita preturilor mai mici decat cele ale concurentei, iar asta va continua.

Huawei. Compania spera sa depaseasca iar in 2019 si pragul de 200 de milioane de smartphone-uri vandute la nivel global, dar sanctiunile din SUA impiedica lansarea de modele noi, ceea ce afecteaza grav vanzarile.