RO-ALERT. ATENTIE! Mesaj IMPORTANT de la Autoritatile Romane

RO-ALERT. Un mesaj foarte important de la autoritatile din Romania a venit astazi pentru sistemul de alerta in caz de urgenta, iata ce explicatii au oferit.

RO-ALERT. ATENTIE! Mesaj IMPORTANT Autoritatile Romane

RO-ALERT. Astazi o noua runda de mesaje de testare a fost derulata de catre autoritati, de aceasta data cei de la ISU Bucuresit trimitand direct mesajul de alerta pentru a testa primirea sa de catre cetatenii din Romania. Am vazut ca foarte multa lume este in continuare speriata de mesaje, unii primindu-le pentru a doua oara, altii pentru prima, dar tocmai acesta este scopul unor testari de acest gen facute pentru RO-ALERT in tara.

RO-ALERT. In primul rand, cei de la IGSU au anuntat ca testele vor continua pana le 30 iulie, dar asta v-am spus si eu inca de saptamana trecuta, cand a fost publicat calendarul pentru testarea din aceasta perioada. In al doilea rand, ati vazut cu siguranta ca mesajele primite prin RO-ALERT in ultimele doua zile pareau a fi scrise gresit, sau aveau elemente care nu pareau a avea ce cauta in ele, dar totul a facut parte din procesul de testare.

RO-ALERT. ATENTIE! Mesaj IMPORTANT de la Autoritatile Romane

În cursul acestei dimineți, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populație, în mai multe zone din…

Publicată de IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Vineri, 26 iulie 2019

RO-ALERT. Cei de la IGSU spun ca au primit plangeri din partea cetatenilor in urma rundelor de testare de ieri si astazi, inclusiv cu raportari de mesaje multiple primite, dar aceasta problema va fi rezolvata. Scopul testelor de acum este de a descoperi problemele pe care RO-ALERT le are cu trimiterea mesajelor, astfel ca orice fel de deficiente sa fie descoperite si rezolvate in timp util, pentru ca in final cetatenii sa poata fi alertati la nevoie.

RO-ALERT. Desi acest lucru nu trebuia spus, cei de la IGSU au facut-o, si nu recomanda dezactivarea alertelor primite prin sistem, pentru ca in caz de necesitate nu vom putea fi alertati in legatura cu eventuale situatii de urgenta. Desigur ca nici eu nu va recomand sa faceti asta, si daca acceptati sa primiti zeci, sau sute de notificari zilnic de la Facebook, WhatsApp, Instagram, puteti accepta si RO-ALERT pentru a va tine in siguranta.

RO-ALERT. Testele pentru sistem vor continua pana in 30 iulie, dar in diverse zone din tara, asa ca in mod teoretic, n-ar trebui sa mai primiti alerte cel putin in zona Bucuresti – Ilfov.