Politia, Alertata prin 112, NU a putut SALVA o Fata RAPITA in Caracal

Politia, alertata prin 112, nu a putut salva fetele din Olt rapite de catre un barbat din Caracal, iata ce i-a impiedicat pe agenti sa scoata fetele in siguranta.

Politia, Alertata prin 112, NU a putut SALVA o Fata RAPITA in Caracal
Barbatul care este acuzat ca le-ar fi rapit pe cele doua fete din Olt.

Serviciul de urgenta 112 este gandit pentru a salva vieti, iar Politia pentru a le proteja, si implicit salva la nevoie, insa cazul cu fetelor din Olt disprute in acelasi judet, sau Caracal, ne arata ca suntem departe de ceea ce vedem in filmele americane. Un telefon la 112 iti poate salva viata, iar una dintre fetele rapite a reusit sa sune la serviciul de urgenta noaptea trecuta, dand indicii despre locatia sa, fiind apoi localizata de autoritati, care au trimis si echipaje de politie in fata casei.

Desi politia a ajuns acolo, iar la ora 04:00 se auzeau tipete din casa care dadeau foarte clar de inteles ca o persoana e in pericol, perchezitia domiciliara nu a inceput pana la ora 06:00, cand “s-ar fi obtinut mandatul”. Legea spune ca intre 20:00 si 06:00 e interzis sa se faca perchezitii domiciliare, decat daca e vorba de un flagrant, iar acum aici nu a fost cazul, iar tipetele auzite si de vecini n-au contat, politia a intrat in casa dimineata la 06:00, probabil pentru ca legal nu puteau altfel.

Politia, Alertata prin 112, NU a putut SALVA o Fata RAPITA in Caracal

Cateva echipaje de politie au ajuns in fata casei dupa apelul la 112, dupa ce au facut si vecinii apeluri si au anuntat ce se intampla, insa chiar si asa, politia nu a intrat in casa. Dupa perchezitie au descoperit oase incinerate si hainele fetei, semn ca e posibil ca peste noapte sa fi fost ucisa cat ei pazeau intrarile si iesirile, dar nu puteau intra in casa, in ciuda apelului facut de catre victima la serviciul de urgenta 112.

„Fata dispărută de la Dobrosloveni a sunat aseară, a anunţat: mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?». Era un telefon cu botoane, ce se vorbeşte aici. Iar când a închis, cei de la 112, sau eu ştiu cum s-a-ntâmplat, au localizat apelul. După telefon au venit la adresă, dar nu a intrat absolut nimeni, pentru că dimineaţă la ora 4.00 se auzea – «Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de poliţie şi s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până la ora 6,00. La ora 6,00 au intrat în curte pentru că atunci au obţinut mandat de percheziţie. Alexandra le-a spus la telefon că este fata răpită când aştepta o maşină de ocazie.“

Povestea cu “asteptarea mandatului” pana fix la ora 06:00 are mai mult legatura cu legea care interzice perchezitiile domiciliare decat cu lipsa lui, iar asta pentru ca judecatorii lucreaza non-stop si pot semna documentele oricand. In mod normal, atunci cand o persoana e in pericol ai obligatia sa intervii ca si simplu cetatean, nu neaparat ca organ de ordine publica, insa legea din Romania e facuta in asa fel incat dreptul de proprietate primeaza in fata vietii umane.

Apelul la 112 a fost localizat rapid, cererile de ajutor au venit, insa cand te uiti la alte tari si vezi ca simple stricate de ajutor le permit politistilor sa patrunda oriunde, chiar si fara mandat pentru a salva o viata, si ce se se intampla in Romania, parca te intrebi daca nu e ceva gresit in tot.

UPDATE: Se pare ca inclusiv STS a avut probleme, si a transmis trei locatii gresite pentru un alt apel facut de catre un a dintre fete in cursul zilei de 24 iulie, si asa se repeta cazul de acum cativa ani cu avionul prabusit in munti.

„A fost un apel de la fata dispărută pe 24, ieri, cei de la STS ne-au transmis o arie în Munţii Apuseni şi trei locaţii greşite. Au mers cei de la IPJ Olt acolo şi nu au găsit nimic. Cei de la Dolj care se aflau în zonă s-au implicat cu ce aveau. Aşa au ajuns în zona locaţiei respective şi au văzut o maşină care fusese de câteva ori pe imagini. La şase dimineaţa au făcut percheziţiile şi au găsit într-un butoi mai multe rămăşiţe umane cu nişte inele, bijuterii. Rămăşiţele vor fi expertizate.”