Google Chrome. PROBLEMA SERIOASA Reparata de Google a Reaparut

Google Chrome. Iata ce problema serioasa a browserului, raportata ca reparata de catre Google, a reaparut si este la vel de grava precum era inainte.

Google Chrome. PROBLEMA SERIOASA Reparata Google Reaparut

Google Chrome. O problema foarte serioasa pe care compania Google o stie de foarte mult timp, si pe care spune a rezolvat-o in cea mai recenta versiune a browserului, care va fi lansata in zilele urmatoare, nu e chiar rezolvata. Google Chrome a avut anuntata ca rezolvata o problema foarte serioasa din cauza careia utilizatorii care navigau in modul Incognito puteau fi detectati de catre website-uri, deci nu erau protejati chiar atat de bine precum credeau.

Google Chrome. Detectarea se facea in baza modului in care erau stocate datele in calculatoare cand era folosita aceasta functie, iar desi Google sustine ca a rezolvat-o, in realitate se pare ca acest lucru nu este adevarat. Un cercetator in securitate informatica sustine ca a reusit sa descopere o metoda prin care modul Incognito al Google Chrome poate fi detectat din nou de catre detinatorii de website-uri cand utilizatorii le acceseaza paginile de internet.

Google Chrome. PROBLEMA SERIOASA Reparata de Google a Reaparut

Google Chrome. PROBLEMA SERIOASA Reparata Google Reaparut incognito mode

Google Chrome. Descoperirea a fost facuta tot dupa analizarea modului in care browserul stocheaza informatii in memoria RAM, o alocatie maxima fiind impusa pentru cei care navigheaza pe internet. Mai exact, cand Google Chrome este folosit in Incognito Mode, doar 120 MB din cantitatea de memorie RAM a unui calculator poate fi folosita de catre browser, iar asa cei care detin website-uri pot sa isi dea seama cum este accesat acesta de utilizator.

Google Chrome. Expertul a creat si un cod web care le permite oricaror dezvoltatori de website-uri sa verifice rapid daca browserul aloca mai mult de 120 MB din memoria RAM, iar daca asta e adevarat, atunci nu e in Inconito Mode. Detectarea nu se face greu, iar asa Google Chrome are rezolvarea stricata chiar inainte de a fi lansata de catre compania Google, ceea ce inseamna ca totul trebuie regandit.

Google Chrome. Rezolvarea acestei probleme a fost prezentata de catre Google ca o necesitate pentru a oferi intimitate celor care navigheaza pe internet, dar se pare ca nu avem parte de asta.