Google Chrome. NOI Reguli STRICTE IMPUSE de catre Google

Google Chrome. Noi reguli stricte sunt impuse de catre compania Google pentru al sau browser, iata de ce vor avea parte utilizatorii dupa ce vor intra in vigoare.

Google Chrome reguli

Google Chrome. O serie de noi reguli foarte stricte urmeaza sa fie impuse pentru cel mai popular browser de pe planeta, compania Google pregatind schimbari importante, menite totusi sa protejeze utilizatorii de probleme. Vorbim despre implementarea unor schimbari care ar trebui sa faca folosirea Google Chrome mult mai simpla, cu o experienta mult mai buna pentru toata lumea, extensiile fiind cele care vor avea schimbari.

Google Chrome. Incepand din luna octombrie vor fi impuse doua noi reguli stricte pentru extensiile care sunt facute pentru browser, iar asta le va reduce accesul la datele stocate in caclulatoarele oamenilor. In primul rand dezvoltatorii de extensii vor trebui sa ceara acces prin Google Chrome doar la datele absolut necesare pentru functionarea software-ului lor, fara a putea citi si informatii care nu le sunt utile in vreun fel.

Google Chrome. NOI Reguli STRICTE IMPUSE de catre Google

Google Chrome. A doua regulia este ca extensiile care au acces la datele personale ale oamenilor sa aiba pagini speciale in care explica foarte clar modul in care controleaza aceste date dupa ce sunt accesate. 15 octombrie este data dupa care extensiile care nu respecta si aceste doua reguli nu vor mai fi acceptate in magazinul online prin care sunt distribuite pentru utilizatorii Google Chrome din lumea intreaga in momentul de fata.

Google Chrome. Extensiile pentru browser au fost de multe ori in centrul unor discutii aprinse privind datele la care au acces, si ceea ce fac cu ele, iar Google vrea sa rezolve aceasta problema cat mai repede pentru toata lumea. Desigur ca va fi nevoie de ceva timp pentru ca dezvoltatorii de extensii pentru Google Chrome sa faca modificarile bune pe care toata lumea le cere, deci e posibil ca unele fie sa dispara dupa data de 15 octombrie, cel putin temporar.

Google Chrome. Din pacate, alta solutie pentru rezolvarea problemelor majore pe care extensiile le au nu exista, si nu putem decat sa speram ca cea aleasa acum va da roadele scontate.