Planeta Marte. NASA Prezinta Noul Robot Pregatit de Explorare (VIDEO)

Planeta Marte. NASA prezinta intr-un prim clip video noul robot pe care-l pregateste pentru a fi trimis sa exploreze corpul ceresc incepand de anul viitor.

Planeta Marte. In 2020 NASA urmeaza sa trimita un nou robot catre corpul ceresc, si in clipul video de mai sus puteti vedea cum arata, dar si fum se misca in laboratorul in care este dezvoltat. NASA are acest robot in dezvoltare de ceva vreme pentru a-l trimite pe planeta Marte inainte de a aproba si primele misiuni cu astronauti, el urmand a colecta si mai multe informatii despre copul ceresc, ceea ce se afla acolo, dar si despre calatorie in sine.

Planeta Marte. In clipul video de mai sus puteti vedea robotul in timp ce-si misca unul dintre brate, acesta urmand a fi folosit pentru a colecta roci de pe suprafata, acestea urmand a fi analizate dupa ce ajung si astronautii. Acest robot i se va alatura celui care deja se plimba pe planeta Marte si a furnizat o gama foarte variata de informatii care au ajutat la formarea unei idee mai clare cu privire la ceea ce se intampla acolo.

Planeta Marte. NASA Prezinta Noul Robot Pregatit de Explorare (VIDEO)

Planeta Marte. NASA a investit miliarde peste miliarde de dolari pentru a putea intelege mai bine corpul cosmic pe care vrea sa ajunga de ani si ani de zile, insa deocamdata e departe de a trimite oamenii. NASA ar vrea sa trimita primii astronauti catre planeta Marte abia in cursul anului 2030, deci mai avem destul de mult de asteptat pana cand vom vedea primii oameni pasind acolo, si nu se stie chiar cum ar putea sa o faca.

“Aceasta a fost prima noastră ocazie de a urmări brațul și turela cand se misca simultan unul cu celălalt, asigurându-vă că totul a funcționat asa cum am estimat – nimic nu blochează sau împiedică în alt fel funcționarea fără probleme a sistemului. Stand acolo, su uitându-ne la brat și turelă, trecand prin mișcările lor, nu ne puteam gandi decat că roverul va fi în spațiu în mai puțin de un an de acum și va efectua aceste mișcări exacte pe Marte în mai puțin de doi.”

Planeta Marte. Acesta este obiectivul principal al NASA acum, insa in 2024 ea va trimite noi astronauti pe Luna, inclusiv prima femeie, acolo urmand a fi construita si o baza speciala de catre americani. Aceasta baza fi folosita ca punct de legatura pentru a trimite astronauti catre planeta Marte in 2030, deci va fi interesant de vazut ce anume vor reusi sa faca ei in urmatorii ani, si cat de bine vor decurge aceste misiuni importante.