Politia Romana se PLANGE ca Waze ii “fura” AMENZILE

Politia Romana. Brigada rutiera se plange de faptul ca aplicatiile precum Waze ii cam "fura" amenzile pe care le da soferilor ce depasesc viteza legala in localitate.

Politia Romana waze

Politia Romana. In reportajul pe care il puteti vedea mai jos, agentii Brigazii Rutiere din Bucuresti se cam plang de faptul ca Waze, si alte aplicatii similare, ii cam impiedica sa dea amenzile asa cum sunt obisnuiti in mod normal. “Problema”, din punctul de vedere al Politiei Romane, sta in faptul ca aplicatiile de tipul Waze ii anunta pe soferi unde se afla un echipaj, iar ei nu mai pot aplica amenzi pentru cei care circula depasind viteza legala.

Politia Romana. Conform politistilor, locatiile lor sunt anuntate in Waze, sau alte aplicatii similare, in doar cateva secunde dupa ce se amplaseaza pentru a folosi radarele, ceea ce face munca lor cam inutila, spun ei. Unul dintre soferii care a discutat cu jurnalistii spune ca si-ar fi redus cu 80% numarul de amenzi primite de la Politia Romana pentru depasirea vitezei legale de circulatie pe drumurile publice, iar asta e o realizare impresionanta, din multe puncte de vedere.

Politia Romana se PLANGE ca Waze ii “fura” AMENZILE

Politia Romana. “Problema” cu divulgarea locatiilor in care se afla radare ale politiei nu se rezuma doar la aplicatii ca Waze, ci si la statiile de emisie – receptie, pe care foarte multi oameni le folosesc. In sudul tarii Waze are foarte multe rapoarte inregistrate zilnic, si nu doar pentru radarele amplasate de care Politia Romana, ci pentru o multitudine de evenimente, insa in restul zonelor lucrurile nu sunt la fel, iar rapoartele lipsesc cu desavarsire, si nu doar pentru radare.

Politia Romana. Desi agentii se plang ca Waze ii impiedica sa dea amenzi, ei uita sa spuna de obiceiurile de a sta ascunsi in masini neinscriptionate, sau cu pistoale radar pe dupa copaci, cum probabil i-ati vazut si prin Bucuresti. Ca sa devina problema si mai mare, Google Maps afisa deasemenea unitatile de la Politia Romana care au radar amplasat pe drumurile publice, iar atunci extrem de multa lume va sti de ce trebuie sa se fereasca in trafic.

Politia Romana. Desi politia se plange, trebuie mentionat faptul ca Waze nu te scapa intotdeauna de amenzi, si chiar daca nu vedeti intr-o zona marcata o masina de politie, asta nu inseamna ca nu exista vreun radar acolo, ci doar ca nu e neaparat marcat.

20 COMENTARII

  1. E clar că pentru polițiști, rolul radarului este de a da amenzi în loc de a preveni. Ți-e scârbă de mentalitatea asta. În loc să se bucure că s-a redus viteza și implicit s-au redus riscurile de incidente cauzate de viteză, tolomacii ăștia se plâng că nu mai au cui să dea amenzi.

  2. da, nu le convine la acesti infractori imbracati in haina statului si platiti mai mult decat o merita. de ce nu se duc sa aresteze pe toti penalii din politica si pe urma sa stea la panda pe drumurile tarii, alea vesnic neterminate. jeguri si slugoi pesedisti, asta este militia, jandarmeria si justitia roamna

  3. Și cum sa prevină altfel? Sa ii arestam pe toți penalii dar pe noi dacă încălcam legea nu! Si pentru Daniel… cum vrei sa fluidizeze traficul când șoselele sunt tot alea dar mașinile s-au înmulțit? Prin ce metoda? Prin zbor? Lasă-ți frate mașina acasă și mergi pe jos, cu bicicleta, scuter sau alte mijloace de transport.. Asa-i ca suntem cei mai buni la comentat? Dar când vine vorba de respectarea legii sa o respecte alții nu noi!

  4. BĂI NENE OI VREUN VITEZOMAN CARE FACE DEPĂȘIRI EXTREM DE RISCANTE.
    CE AI CU POLIȚIA?
    LASĂ POLIȚIA ÎN PACE SĂ ÎȘI FACĂ TREABA.
    DACA AR FI RADARE PE FIECARE DRUM COMUNAL,JUDEȚEAN,NAȚIONAL,AUTOSTRĂZI SAU BULEVARDE ȘI STRĂZI DIN 2 ÎN 2 KM CHIAR ȘI DIN 500 M ÎN 500 M CE AȚI MAI FACE?
    APLICAȚIA GOOGLE PLAY E DE VINĂ CĂ PERMITE INSTALAREA APLICAȚIILOR DE ANUNȚARE RADARE CARE PERTURBA SERVICIUL POLIȚIEI
    TREBUIE SA SE FACĂ CEVA SĂ NU MAI POATĂ FI INSTALATE ASTFEL DE APLICAȚII PE NICI UN TELEFON MOBIL CHIAR ȘI PE NICIUN LAPTOP SAU DESKTOP ȘI SĂ VEDEȚI ATUNCI CE SE REDUCE ENORM NUMĂRUL DE ACCIDENTE NEDORITE

  5. Cei care fac aplicații trebuie să facă bani.Nici pe unu ca tine nu ar trebui să îl lase sa comenteze. Sau esti milițian și nu mai poti luat dr?

  6. Poliția ar trebui sa facă prevenție dar ei stau ascunși ca hoții , la ciupit permise și bani ; nu e altceva decât fosta miliție ; eu le spun tot milițieni . Dacă ei și-au modernizat aparatura de supraveghere , nu văd de ce nu am fi și noi șoferii preveniți (de cineva “blitz cu farurile “ sau de o aplicație . Dacă am avea drumuri ca lumea și nu ar trebui sa traversăm România cu 50 km/h , nu am mai depăși viteza atât de des .

  7. In Germania de ce nu stau polițiștii in tufa? Ai depășit viteza și te trezești din senin tras in blitz,vine amenda acasă cu poza cu tot,o plătești și asta e. Ești Batman și nu plătești? Încearcă doar sa vezi ce pățești! ?
    Sau dacă faci figuri pe autobahn,odată numai te trezești cu poliția după tine nino-nino in mașini neinscripționate.

  8. nu le mai ies lor spagi si bani la buget, tot pentru ei. ei nu o fac pt a preveni accidentele, o fac numai pt bani.mentalitatea asta a ramas dupa vremea lui ceausescu si cu asta vor muri, pt ca ei nu se schimba.stiu ca sunt si soferi care pun viata in pericol altora, dar ei nu tin cont de asta, folosesc radarul numai pt a da amenzi indiferent de ce este in trafic. abuzurile si ororile pe care militia/jandarmeria romana le face, este cu mult peste bunul simt, doar asa ca sa faca partidul lor psd sa fie in top, iar ei sa primeasca bani in plus la salariu

  9. “și nu mai poti luat dr?”
    Jesus, deci astia ca tine si cel de sus, ar trebui sa nu aiba dreptul la cuvant fara o diploma de bac macar…fie ca este dreptul la cuvant online fie altundeva

  10. daca nu le ar mai da lor salarii exorbitant de mari si ar mai reduce si numarul lor, pt ca sunt foarte multi si degeaba, ar fi bani si pt autostrazi sau pt alte probleme grave ale tarii. in germania nu i vezi toata ziua precum cocalarii sau mafiotii plimbandu se in masinile de militie sau stand la panda ca la noi dupa amenzi sau dupa spaga. tot la stadiul si mentalitatea comunista au ramas acesti criminali si violatori psd isti. jandarmeria si milita locala de asemenea ar trebui desfiintate pt ca sunt arma politica si platita de pomana din banii nostri, iar toata milita restructurata si reformata pt ca sunt prea multi

  11. In Tara in care se plates te taxa de autostrada inainte de a avea proiect de autostrada, taxa care este adăugată la prețul unitar al combustibililor auto si apoi mai sunt rostogolire alte taxe altădată + TVA , unde poliția este cea care încalcă regulile de circulație doar fiindca au girofar si unde daca le faci poza cand sunt in exercițiul funcțiuni si o comit esti pasibil de amenda si chiar dat in consemn …la frontiera de județ , sau tara ( depinde pe cine ai deranjat ) in tara in care doar persoanele fizice plătesc amenzile , limuzinele si multinaționalele le contesta cu suspendare pana se sting in amnistie fiscale sau intra in marea gaura neagră a compromisului politic …in tara unde neste milițieni tablagii au terfelit o personalitate precum tenismenul,, ilie nastase “ in loc sa se ajung la acea ciorba mediatic , acel polițai putea sa medieze situația si sau ia el inițiativa de a îl conduce pe tenismen( general de armata in rezerva ) la domiciliu …,in tara in care președintele da cu pumnul într-un copil care îl ,,deranja “ , tara in care toți pseudo intelectualii fac Corecții de caligrafie sau gramaticale doar pt ca ei sunt frustrați , si ca altfel altceva nu pot sa exprime , ma umfla rasul sa citesc comentariile la diferite subiecte …, pragmatic vorbind sunt fff originale , colorate si redau fff exact realitatea …, tara aceea este unde trebuie sa fie si își are soarta care o merita, fiindca nimeni nu respecta ceva ce nu este făcut pt a fii respectat , in România se dau legii doar pt a se institui cat mai multe excepții de la respectivele legii , ordonanțe de urgente pt probleme incompatibilitate , incompetenta sau insolventa , cele mai mari multinaționale nu plătesc datoriile către stat si beneficiază de amnistii fiscale , ștergerea de datori si uneori chiar de sponsorizări din parte acelor guverne ce unii le schimba după cum li se școala sau nu ,, neuronul “ in tara in care personalul unui liceu industrial au ajuns sa fie promovați si acum dictează liniile si direcțiile politicilor nationale , interne si externe …, si doamne câte ar mai fii de pus in evidentă , iar pălmași de rând își umfla mușchi ca persoanele inteligente au creat nește aplicatii care fac o informare corecta si eficace asupra traficului , Waze este o aplicație care in alte tari este apreciata pt ca sa realizat ca datorită ei si celor de la coyote sa diversificat si diminuat valorile de trafic , de poluare …., iar garcea se plânge si el ca nu mai poate sa își îndeplinească norma la PV. ,frumoasa mea tara atât de mult potențial si resurse ce su scurg in VAN … sau in buzunarele acelor care au făcut școala la un anumit liceu…

  12. CE AR FI CA POLIȚIA SĂ ÎNMULȚEASCĂ RADARELE PE ORICE CATEGORIE DE DRUMURI DIN 2 ÎN 2 KM CHIAR ȘI DIN KM ÎN KM.VOI VITEZOMANII CARE FACEȚI DEPĂȘIRI RISCANTE CE-O SĂ MAI FACEȚI? NU VEȚI MAI REZOLVA NIMIC CU WAZE SAU ALTE APLICAȚII TOT VEȚI FI PRINȘI
    VETI VEDEA PE URMĂ PERMISE RETINUTE