Alerta Rapire Copil. RO-ALERT pentru RAPIRI, care NU Functioneaza

Alerta Rapire Copil. Sistemul care poate salva copiii rapiti si poate fi folosit la fel ca RO-ALERT, nu este utilizat de Politia Romania in cei 8 ani de la lansare.

Alerta Rapire Copil. Lansat in 2011 ca un sistem inovator care avea menirea de a contribui la gasirea copiilor rapiti, in momentul de fata acesta nu este folosit de catre politie pentru vreo plangere de rapire. In clipul video de mai sus puteti vedea reclama facuta pentru a promova sistemul Alerta Rapire Copil, acesta fiind implementat in Romania cu fonduri europene de 236.000 de euro, fiind prezentat ca unul dinre foarte putinele din UE.

Alerta Rapire Copil. Anii au trecut, iar sistemul a fost folosit o singura data in toata aceasta perioada, da ati citit bine, o singura data in 8 ani, desi tehnologia actuala permite folosire asa la fel ca RO-ALERT. In 2011 sistemul Alerta Rapire Copil era gandit pentru a afisa mesaje de avertizare pentru cetateni care contineau o poza a copilului rapit, date de identificare, locatie, etc, ele fiind afisate in aeroporturi, gari, autogari, mall-uri, radio si televiziune.

Alerta Rapire Copil. RO-ALERT pentru RAPIRI, care NU Functioneaza

Alerta Rapire Copil informatii identificare

Alerta Rapire Copil. Sistemul a fost folosit o singura data in 8 ani de zile, si atunci si asta in cazul unui exercitiu facut in 2018 in Timis, politia nefolosind sistemul in vreun caz real de rapire, desi exista foarte multe. Alerta Rapire Copil poate fi folosit pentru rapirile copiilor de pana in 18 ani, deci si in cazul de la Caracal, iar daca autoritatile ar fi modernizat sistemul, e putea trimite, exact ca RO-ALERT, mesaje pe telefoanele oamenilor.

Alerta Rapire Copil. Telefoanele iPhone si Android pot primi asa-numitele “Amber Alerts”, care in SUA sunt trimise atunci cand un copil este rapid, iar ele pot fi primite si in Romania, daca cineva ar vrea intr-adevar asta. Asa cum RO-ALERT trimite un mesaj pentru salvarea unei vieti, sistemul Alerta Rapire Copil poate fi modificat pentru a trimite pe telefoanele dintr-o anumita zona o alerta pentru un copil care a fost rapit.

Alerta Rapire Copil. Sistemul exista deocamdata doar la nivel teoretic, nu este folosit, ar avea nevoie cu siguranta de multe upgrade-uri, si daca autoritatile si-ar dori, ar putea sa rezolve mai rapid unele cazuri de rapiri.