RO-ALERT. Anuntul IMPORTANT Asteptat de catre MULTI Romani

RO-ALERT. Anuntul important asteptat de catre foarte multi romani a fost facut de catre autoritatile din Romania astazi, iata ce au avut de spus acum.

RO-ALERT Anuntul IMPORTANT Asteptat catre MULTI Romani

RO-ALERT. Un anunt foarte important a fost facut astazi de catre autoritatile din Romania pentru toti cetatenii care au primit si pot primi mesaje prin intermediul sistemului de alerta in caz de urgenta. Mai exact, astazi autoritatile au anuntat ca au trimis ultimul mesaj pentru runda de testare a RO-ALERT, care a inceput in data de 17 iulie, deci puteti rasufla usurati, pentru ca nu veti mai primi mesaje decat daca va fi o problema serioasa.

RO-ALERT. Foarte multa lume s-a plans de faptul ca a primit mesaje de la sistem, multi dintre ei primindu-le pentru prima oara, asa ca au cautat rapid sa le dezactiveze, desi autoritatile nu recomanda acest lucru. Toate mesajele trimise in aceasta perioada prin RO-ALERT a avut diverse greseli de scriere, totul gandit pentru ca autoritatile sa poata sa isi dea seama din ce servere au plecat mesajele, si daca ele au ajuns unde trebuie.

RO-ALERT. Anuntul IMPORTANT Asteptat de catre MULTI Romani

RO-ALERT. Autoritatile au spus ca doar daca va aparea vreo eroare in urma testelor de astazi ar putea decide sa prelungeasca testarea, insa vor comunica in mod public acest lucru pentru cetateni. E putin probabil ca asta sa se intample, mai ales ca foarte multa lume s-a plans in toate cele doua saptamani de testare de mesajele primite, astfel ca e improbabil ca RO-ALERT sa mai trimita ceva, cel putin acum, dar in viitor orice e posibil.

RO-ALERT. Desigur ca autoritatile din Romania nu recomanda dezactivarea mesajelor, si nici eu nu va recomand sa o faceti, deoarece ele sunt foarte utile si va pot salva viata atunci cand chiar este pusa in pericol. Autoritatile au testat sistemul RO-ALERT in toamna anului trecut, si acum, iar in momentul de fata functioneaza pe toti operatorii de telefonie mobila, pe o varietate de telefoane, deci toata lumea ar trebui sa primeasca alertele.

Iata si ce au spus astazi autoritatile despre RO-ALERT.

Astăzi, 30 iulie 2019, în intervalul orar 09.00-12.00, la nivel național, prin intermediul Sistemului RO-ALERT vor fi transmise mesaje test de avertizare a populației pe toate telefoanele mobile din aria de acoperire a celulelor de telefonie. Telefoanele configurate pentru primirea mesajelor RO-ALERT vor recepționa următorul mesaj: „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”.

Aceasta este ultima verificare din seria testelor alocate Sistemului RO-ALERT, teste care au avut loc începând cu data de 17 iulie. Numai în cazul persistenței unor erori, perioada ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT.

Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale.

Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT.

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vă asigură că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situații de urgență reală.

Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT!

Asigurăm cetățenii că toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialiștii angrenați în tot acest proces, urmând ca disfuncționalitățile să fie remediate în timpul cel mai scurt posibil!

Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.”

3 COMENTARII

  1. Mesaje fără rost,La alertă de furtună din Craiova mesajul a fost dat după 20 minute de la încăpere,Ce fol8s ca va spune ca a fost cutremur sau inundație,Mesajele trebuiesc date cu ceva timp 8nainte de producerea evenimentelor,Anumită animale,câini cu circa 5 minute dau reacții de fenomene,ex cutremur,