Sanatatea este SERIOS Afectata de Utilizarea Zilnica a Telefoanelor

Sanatatea oamenilor este serios afectata de utilizarea zilnica a telefoanelor mobile, iata cat de grava a ajuns sa fie situatia si ce trebuie sa stii chiar acum.

Sanatatea este SERIOS Afectata de Utilizarea Zilnica a Telefoanelor

Sanatatea oamenilor este serios afectata de utilizarea zilnica si in exces a telefoanelor mobile, iar multi dintre noi nu ne dam seama cat de toxic este sa iti petreci zilnic mai mult timp decat trebuie cu telefonul mobil. Cercetatorii universitatii din Columbia au descoperit, analizand 1060 de studenti, ca folosirea zilnica a telefonului mobil creste substantial riscul de obezitate, dar si de probleme cardiace, si toti trebuie sa stie ce ii asteapta.

Riscul de obezitate creste cu 43% daca telefoanele mobile sunt folosite zilnic pentru minim 5 ore, iar asta deoarece participantilor la studiu li se dublau sansele de a bea suc, a manca de la restaurante tip fast food, sau de a manca dulciuri. Mai mult decat atat, activitatile fizice le-au scazut in mod substantial din cauza petrecerii unor perioade lungi de timp cu telefoanele mobile in fata, deci nu se ardeau nici caloriile ingerate.

Sanatatea este SERIOS Afectata de Utilizarea Zilnica a Telefoanelor

Mergand mai departe, cercetatorii au descoperit ca persoanele care erau obeze, sau doar cu o greutate corporala ridicata, petreceau cel mai mult timp pe telefoane, adica peste 5 ore in fiecare zi. Pentru toti cei care fac acest lucru creste foarte mult riscul de moarte prematura, diabet, boli cardiace, sau diverse tipuri de cancer, deci efectuarea zilnica de exercitii fizice este obligatorie, impreuna cu reducerea utilizarii telefoanelor.

“It is important for the general population to know and be aware that, despite being undoubtedly attractive for its multiple purposes, portability, comfort, access to countless services, information and entertainment sources, mobile technology should also be used to improve habits and healthy behaviours.”

Sanatatea oamenilor este mai mereu trecuta pe loc secund din cauza importantei pe care le-o dam telefoanelor mobile, dar si a lumii virtuale care se afla in spatele lor, si de care am devenit dependenti. Vasta majoritate a celor care folosesc telefoanele mobile mai mult de 5 ore pe zi, fie se joaca, fie sunt mereu conectati la diversele retele de socializare, iar asta pentru ca acestea sunt “drogurile digitale” ale generatiei noastre.

Sanatatea ar trebui sa primeze pentru toata lumea, insa desigur ca nu este tot impul asa, din varii motive, iar studii de acest gen vom tot mai vedea, pentru ca problemele sunt mari.

3 COMENTARII

  1. Mai ales cei cu samsung devin mai obezi pt ca orice utilizare a telefonului inseamna mai mult timp fata de cei cu Apple/iPhone, prin lag, performante reduse etc…ca sa nu mai vorbim de grosul industriei unde cei mai multi au samsung de 200-300$ unde performantele sunt reduse substantial

  2. Mai ales cei cu samsung devin mai obezi pt ca orice utilizare a telefonului inseamna mai mult timp fata de cei cu Apple/iPhone, prin lag, performante reduse etc…ca sa nu mai vorbim de grosul industriei unde cei mai multi au samsung de 200-300$ unde performantele sunt reduse substantial

  3. Eu ce operatiuni fac in 3-4 secunde , cei cu samsung le fac in minim 9-10 secunde, si asta daca au high end, cei cu low end, de buget strans deja depasesc 17 secunde…Deci obezitate in caz ca stai jos pana faci operatiunile, risc de accident in caz ca te deplasezi…