Google Lanseaza Functia care poate AJUTA 112 sa te SALVEZE

Google lanseaza o noua functie pentru telefoanele Android, iar ea poate ajuta serviciile de urgenta 112, sau altele, sa te salveze atunci cand ai nevoie.

Google Lanseaza Functia care poate AJUTA 112 sa te SALVEZE

Google lanseaza pentru telefoanele Android o noua functionalitate care le-ar fi putut ajuta pe fetele rapite in Caracal sa ceara ajutorul si sa fie salvate, si desigur ca ti-ar putea fi extrem de utila si tie in viitor. Compania Google implementeaza in telefoanele Android functia care permite apelarea serviciilor de urgenta si cererea de ajutor fara a vorbi efectiv la telefon cu operatorul care preia apelul, totul fiind facut in mod automat de catre telefon.

Google prezinta in imaginea de mai jos cam cum ar trebui sa functioneze acest sistem, simpla apasare a unui buton initiind apelul catre serviciile de urgenta, fara ca utilizatorul sa vorbeasca in vreun fel. Trei butoane separate vor fi disponibile, fiecare dintre ele initiind un apel si rostind un text predefinit catre operatorul care raspunde la apel, optiuni separate pentru a cere ajutor medical, ajutorul pompierilor, sau a politiei, cand avem nevoie.

Google Lanseaza Functia care poate AJUTA 112 sa te SALVEZE

Google Lanseaza Functia care poate AJUTA 112 sa te SALVEZE functia

Google a gandit functia intr-un asemenea mod incat atunci cand este initiat apelul si rostit mesajul automat, se rostesc si informatii privind locatia in care se afla persoana care are nevoie de ajutor. Puteti vedea mai sus ca telefoanele Android care au aceasta functie oferita de catre Google vor fi capabile sa ofere si inforamtii detaliate privind locatia GPS la care se afla persoana care se afla in pericol, aceste detalii fiind esentiale.

In cazul in care o persoana se afla in pericol si nu poate vorbi la telefon cu serviciul de urgenta la care suna, telefonul Android poate fi controlat pentru a face totul singur, ceea ce acum nu e posibil in vreun fel. Desigur ca depinde de fiecare operator in parte sa creada un asemenea mesaj, sau nu, insa functia in sine este foarte buna, si poate fara discutie sa salveze vieti, daca operatorii sunt dispusi sa colaboreze.