Problema PENIBILA a Windows 10 care face Microsoft de RUSINE

Windows 10 are o problema penibila care face Microsoft de rusine si ii frustreaza foarte multi dintre utilizatorii care se plang de ea la compania americana.

Windows 10 s mode

Windows 10 se confrunta cu o noua problema penibila care desigur ca face compania Microsoft de rusine pentru ca arata din nou cat de incapabila este sa ofere un software pe care oamenii sa-l si poata folosi. Mai exact, vorbesc despre faptul ca unii utilizatori ai Windows 10 sunt blocati in asa-numitul “S Mode”, si nu pot face upgrade la versiunea completa a sistemului de operare, deci sunt obligati sa foloseasca una care este trunchiata, cu multe functii dezactivate.

Windows 10 are acest “S Mode” gandit pentru anumite tipuri de dispozitive ce pot rula sistemul de operare, cum ar fi Surface Go, el avand o functionalitate limitata, ce impune si descarcarea de aplicatii exclusiv din Microsoft Store. Acest “S Mode” a fost gandit in principal pentru institutiile educationale care folosesc Windows 10 in calculatoarele pe care le au disponibile pentru uz in cadrul orelor de curs, sau pentru uz public, siguranta primand aici peste orice.

Problema PENIBILA a Windows 10 care face Microsoft de RUSINE

Cei care au “S Mode” preinstalat in dispozitive cumparate de la Microsoft si vor sa treaca la versiunea completa a Windows 10, nu pot sa faca acest lucru deoarece procesul de upgrade se blocheaza fara vreo explicatie. Totul presupune folosirea Microsoft Store si a unei pagini speciale care permite trecerea de la “S Mode” la Windows 10, insa ea nu se incarca, si in schimb afiseaza un ecran alb, iar utilizatorii raman doar cu intrebari privind instalarea.

“Microsoft is aware that some users are unable to upgrade to Pro Edition or switch out of S mode as a result of this blank page. We are investigating the cause and when a resolution is available the Store will update without any user action necessary.”

Microsoft este constienta de aceasta problema cu care se confrunta utilizatorii Windows 10 in momentul de fata,si conform unor informatii furnizate de catre departamentul sau de PR, ea este investigata pentru a fi rezolvata. Cat va dura asta, nu se stie, insa in mod teoretic, inginerii companiei ar trebui sa poata rezolva foarte rapid problemele din cauza carora Windows 10 nu poate fi instalat de catre cei care au “S Mode” activ, dar vorbim despre ceva teoretic.

Windows 10 este cel mai popular sistem de operare de pe planeta, si desigur ca are si cele mai multe probleme in momentul de fata, dar asta nu e tocmai o noutate.