Digi Mobil. Vodafone, Orange Telekom, Mesajul CRITIC pentru TOTI Romanii

Digi Mobil. Vodafone, Orange Telekom, au clientii vizati de un mesaj extrem de important facut in Romania, iata ce trebuie sa stie toata lumea chiar acum.

Digi Mobil aml

Digi Mobil. Vodafone, Orange Telekom, au in Romania zeci de milioane de clienti cumulati, la o populatie de putin sub 20 de milioane de oameni, iar pentru toti vine astazi un anunt extrem de important de la autoritati. Raed Arafat a anuntat zilele trecute ca tehnologia AML, Advanced Mobile Location, urmeaza sa fie implementata pentru serviciul de urgenta 112, astfel incat toti clientii de la Digi Mobil, sau alte companii, sa beneficieze de localizare mult mai exacta atunci cand cer ajutor.

Digi Mobil. Tehnologia AML are la baza o implementare facuta de catre producatorii de telefoane mobile, nu de catre operatori, deci e necesar sa aveti un telefon compatibil cu ea, nu un operator cu suport. Digi Mobil, si ceilalti operatori, doar transmit informatiile preluate prin AML de la telefoane, deci e nevoie ca 112 sa aiba implementat suportul, iar toti clientii operatorilor vor putea fi localizati mult mai exact multumita ei.

Digi Mobil. Vodafone, Orange Telekom, Mesajul CRITIC pentru TOTI Romanii

Digi Mobil. In momentul de fata tehnologia AML e implementata in toate telefoanele iPhone care au orice actualizare lansata dupa primavara anului 2018, deci cu iOS 12 aveti automat instalata tehnologia. In cazul Android, toate telefoanele care au actualizarile lansate dupa iulie 2016 au automat si suport pentru tehnologia AML, deci daca suna de pe Digi Mobil, sau alti operatori, atunci vor beneficia de localizarea mai exacta facuta la 112.

Digi Mobil. Desi autoritatile din Romania au anuntat ca vor implementa suport pentru tehnologia 112 pentru a localiza mai bine romanii, deocamdata nu se stie foarte clar cam cand ar trebui sa se intample asta. Promisiunile nu sunt bune de nimic daca nu sunt sutinute si de catre actiuni, astfel ca Digi Mobil, sau restul operatorilor, nu pot face nimic pentru imbunatatirea sistemului daca autoritatile nu fac invstitii pentru a moderniza serviciul de urgenta 112.

Digi Mobil. Acestea fiind spuse, important de stiut in cazul AML este faptul ca nu conteaza de pe ce operator initiati apelurile telefonice, ci conteaza ce versiune a Android, sau iOS aveti in telefoanele voastre.