Schimbare MAJORA la 112, Anuntul MAI despre Politia Romana

Serviciul de urgenta 112 are parte de o schimbare foarte importanta saptamana viitoare, MAI facand un anunt despre Politia Romana si ceea ce va face acum.

Schimbare MAJORA la 112, Anuntul MAI despre Politia Romana

Serviciul de urgenta 112 va avea o schimbare foarte importanta facuta in cursul saptamanii viitoare de catre Guvernul Romaniei ca parte a modificarilor pe care crimele din Caracal le forteaza pe autoritati sa le faca intr-un final. Desi ministrul MAI, Mihai Fifor, a dat de inteles zilele trecute ca serviciul 112 va fi mutat de la STS in subordinea sa, se pare ca acest lucru nu se va intampla, dar va fi facuta rapid o alta modificare foarte importanta.

Dupa o discutie cu Raed Arafat, Mihai Fifor ar fi dat dispozitiile necesare pentru un ordin de ministru care urmeaza sa aduca in centrele 112 reprezentanti de la politie, ambulanda, SMURD si pompieri. In momentul de fata operatorii de la politie nu sunt prezenti in centrele 112 impreuna cu cei de la ambulanta, SMURD, pompieri, dar MAI va schimba asta si va aduce oameni de la toate institutiile in acelasi loc pentru o coordonare mai buna.

Schimbare MAJORA la 112, Anuntul MAI despre Politia Romana

Ministrul MAI spune ca pana pe data de 8 august va fi emis ordinul sau prin care operatorii de la politie care raspund la apelurile 112 vor fi stationati in centrele in care exista si operatorii de la ambulanta, SMURD, pompieri. Aceasta schimbare va reduce substantial durata de interactiune dintre operatorii 112, si ar putea avea drept efect inclusiv o trimitere mai rapida a ajutoarelor catre oameni, iar asta va salva mai multe vieti, teoretic.

“Eu nu am spus că să treacă 112 la MAI, eu am spus altceva şi repet. Am vorbit despre integrarea dispecerizării, chiar în dimineaţa asta am avut o discuţie destul de îndelungată cu Raed Arafat, am dat deja dispoziţiile necesare, se va emite un ordin care se va face…Pentru Bucureşti, pentru că începem cu Bucureştiul cu această integrare, vom avea pe acleaşi loc 112, vom avea Ambulanţa, SMURD-ul, pompierii şi ce lipsea din această arhitectură, lipsea Poliţia. Cum, de ce nu s-a reuşit această integrare până în momentul de faţă nu vreau să comentez, cert este prin ordinul meu, lucrul acesta se va petrece până pe data de 8 august, adică va veni şi Poliţia alături de structurile de care vorbeam, pentru a elimina orice fel de întârziere, orice fel de reacţie întârziată”

Nici ministrul MAI nu isi da seama de ce pana in momentul de fata nu a fost luata decizia de a aduce operatorii de la politie in centrele 112, dar aceasta este una dintre deciziile bune care trebuiau luate, si aparent va fi luata. Pentru cetatenii care cer ajutorul 112 in diverse probleme schimbarea este una extremd e importanta, deoarece vor avea mai putin de asteptat, si ar putea avea mai putine explicatii de dat la operatori.