Apple Card vine cu o Interdictie CIUDATA pentru Clienti

Apple Card vine cu o Interdictie CIUDATA pentru Clienti

Apple Card este primul card bancar pe care compania Apple il ofera pentru clientii care folosesc iDevice-uri, iar termenii si conditiile de utilizare au fost publicati ieri. Printre conditiile de utilizare ale Apple Card se numara inclusiv una care le interzice utilizatorilor sa-l foloseasca pe iDevice-uri care au jailbreak.

Apple Card nu poate fi folosit pe iDevice-urile care au jailbreak facut, sau cel putin asta spune regulamentul de utilizare, si e posibil sa fie implementate masuri de detectare a acestui lucru. E posibil ca Apple sa detecteze in mod automat daca un utilizator are jailbreak facut, sau nu, in propriul terminal, iar cand a detectat asta, sa blocheze accesul la utilizarea cardului.

“Dacă efectuați modificări neautorizate la Dispozitivul dvs. Eligibil, cum ar fi dezactivarea controalelor hardware sau software (de exemplu, printr-un proces denumit uneori „jailbreaking”), este posibil ca dispozitivul dvs. eligibil să nu mai fie eligibil să vă acceseze sau să vă administreze contul. Dumneavoastră recunoașteți că utilizarea unui dispozitiv eligibil modificat în legătură cu contul dvs. este expres interzisă, constituie o încălcare a prezentului acord și ar putea duce la negarea sau limitarea accesului dvs. la sau închiderea contului dvs., precum și orice alte remedii disponibile la noi acest acord.”

Multe aplicatii bancare au implementate tehnici care sa detecteze daca un iPhone are jailbreak facut, sau nu, insa Apple a trecut de mult peste aceasta faza. E posibil totusi ca mentiunea sa fie facuta pentru ca utilizatorii sa nu se poata plange daca fac jailbreak si au banii furati, ceea ce e foarte posibil, unele tweak-uri si aplicatii Cydia, sau alte surse, fiind capabile de asa ceva.