ATENTIE! ORICE iPhone Poate fi SPART chiar Atat de SIMPLU

Orice iPhone al companiei Apple poate fi spart foarte simplu din cauza unei probleme foarte grave existente in sistemul de operare iOS creat de catre americani.

ATENTEI! ORICE iPhone Poate fi SPART chiar Atat de SIMPLU

Orice iPhone al companiei Apple poate fi spart din cauza unor vulnerabilitati extrem de periculoase care le permit hackerilor chiar sa preia controlul asupra telefoanelor celor din Cupertino. Vorbim despre o serie de vulnerabilitati care exista in aplicatia Messages, Mesaje, a iPhone, iar despre ele v-am vorbit acum cateva saptamani cand v-am spus ca unele au fost blocate in iOS 12.4 de catre Apple, insa unele raman in continuare active, din pacate.

La o conferinta Black Hat ce a avut loc ieri in SUA, o cercetatoare in securitate informatica a demonstrat iar cat de usor pot fi sparte telefoanele iPhone ale companiei Apple cu simple mesaje text trimise catre ele. E suficient doar ca utilizatorul sa deschida aplicatia Mesaje pentru ca hack-ul sa fie facut, iar de acolo telefonul poate fi controlat in totalitate de la distanta, fara ca utilizatorul sa stie ce se intampla, sau ce date ii sunt accesate, ori furate.

ATENTEI! ORICE iPhone Poate fi SPART chiar Atat de SIMPLU

Vulnerabilitatile stau in sistemul iMessage din iPhone, iar vulnerabilitatile sunt atat de grave incat utilizatorii de telefoane iPhone pot avea mesajele, sau chiar pozele din ele, extrase de catre hackeri de la distanta. Cercetatoarea care a descoperit aceste vulnerabilitati lucreaza pentru Google, in cadrul unei echipe care are denumirea “Project Zero”, ei dezvaluind problemele catre Apple cu cateva luni bune in urma, dar nu toate au fost rezolvate inca.

„Acestea pot fi transformate într-un fel de buguri care vor executa codul și vor putea fi utilizate în cele din urmă pentru lucruri armate precum accesarea datelor dvs. Așadar, cel mai rău scenariu este că aceste vulnerabilitati sunt folosite pentru a dăuna utilizatorilor. Un atacator ar putea trimite un mesaj text special conceput către o țintă, iar serverul iMessage ar trimite date specifice utilizatorilor înapoi, cum ar fi conținutul mesajelor sau imaginilor sale SMS.”

iPhone este prezentat de catre Apple ca un telefon care ofera cel mai ridicat nivel de securitate pentru clienti, insa aparent doar daca nu este folosita platforma iMessage pentru comunicare cu alte persoane. Daca iMessage este activat, atunci hackerii pot ataca telefoanele iPhone pentru a le sparge si a extrage anute date din ele, sau a rula cod nesemnat si a controla multe aspecte ale sistemului de operare iOS al companiei Apple.

Din pacate, nu exista metode de protejare impotriva acestui tip de atacuri, si trebuie doar sa asteptam ca Apple sa-si repare problemele pentru a ne oferi nivelul de securitate pe care il tot promite.

7 COMENTARII

  1. @Marian
    La o conferinta Black Hat ce a avut loc ieri in SUA, o cercetatoare in securitate informatica a demonstrat iar cat de usor pot fi sparte telefoanele .
    Nu e destul de explicit articolul ?

  2. Pe buneeee?? Cred ca lui Apple ii miroase a JB!!! Așa face mereu , “ a blocat in “n” versiune … adică ultima , la care nu o sa avem jb prea curând ??????????

  3. Cand iti iei smartphone, indiferent de brand, spui adio la securitate si confidentialitate! Absolut toate aplicatiile colecteaza date personale in background si ne invadeaza intimitatea….