Google Maps are o Functie UIMITOARE Acum si in ROMANIA

Google Maps are anuntata astazi pentru lansare o noua functie grozava inclusiv in Romania, iata ce vei putea folosi pe telefoanele Android si iPhone de acum.

Google Maps are o Functie UIMITOARE Acum si in ROMANIA

Google Maps are lansata o functie cu adevarat uimitoare acum si in Romania, iar romanii vor putea sa o foloseasca inclusiv in limba romana, deci vor beneficia de toata functionalitatea sa si in limba nativa. Vorbesc despre functia Live View, pe care Google Maps o are lansata de ceva vreme in SUA, si alte tari, ea permitand navigarea prin orase folosind realitate augmentata, deci pur si simplu indreptati telefonul spre divese zone, si sunteti ghidati.

Limitata pana acum doar la telefoanele Google Pixel, noua functie pentru Google Maps va fi lansata si pe toate celelalte modele de telefoane Android, insa inclusiv pe telefoanele iPhone din intreaga lume. Functia Live View din aplicatia Google Maps este legata de Street View, astfel ca ghidarea este facuta in locatiile in care exista si imagini prin acest sistem, insa nu conteaza cat de vechi, sau recente, sunt ele, deoarece ghidarea va fi oricum facuta.

Google Maps are o Functie UIMITOARE Acum si in ROMANIA

Google Maps permite accesarea modulului Live View dupa ce am facut deja o ruta pentru a fi directionati spre o anumita locatie, si puteti vedea in clipul video de mai sus cam cum arata sistemul pe care-l putem folosi. Practic, aplicatia Google Maps preia un feed video de la camera principala a telefonului, peste care suprapune prin realitate augmentata informatiile necesare pentru ghidarea noastra catre locatia in care dorim sa ajungem, totul simplu si usor.

“Mersul pe jos este absolut necesar pentru a descoperi un oraș și a te orienta. Noua funcție Live View îți arată în ce direcție să mergi, cu ajutorul săgeților și indicațiilor suprapuse imaginilor din realitate, pe care le vezi prin camera foto a telefonului. Cum funcționează: alegi destinația, selectezi ca mijloc de călătorie mersul pe jos, iar apoi apeși pe butonul albastru „Porniți RA”. Se va deschide camera telefonului, iar pe imaginile live vor fi suprapuse indicațiile de navigație. “

Google Maps ne ajuta cu aceasta functie sa descoperim orasele in moduri complet noi, mai ales cand calatorim intr-un orase pe care nu l-am mai vizitat pana in momentul respectiv, Live View fiind o functie extrem de utila. Google a pus foarte mare accent pe realitatea augmentata in ultimii ani, iar ceea ce vedem acum pentru Google Maps este o noua dovada a faptului ca oamenii chiar sunt interesati de asemenea functii interesante.

Google Maps va avea functionalitatea implementata cel mai probabil printr-o noua actualizare care va fi lansata pentru aplicatii foarte curand.