REFORMA 112 implica o Colaborare cu Google, Iata Pentru CE

Google face parte din reforma 112 propusa de catre autoritatile din Romania, iata de ce ar vrea sa ceara ajutorul companiei americane pentru a-si indeplini planurile.

REFORMA 112 implica o Colaborare cu Google, Iata Pentru CE

Astazi v-am prezentat cele 14 propuneri pentru reformarea 112, Raed Arafat prezentandu-le prim-ministrului Romaniei, Viorica Dancila, si ea a cerut ca Parlamentul sa fie convocat in sesiune extraordinara pentru a pune totul in aplicare. Printre propunerile facute de catre Raed Arafat pentru reformarea serviciului de urgenta 112 se numara si o colaborare cu Google pentru implementarea sistmeului de localizare prin intermediul tehnologiei AML.

Avand in vedere ca tehnologia AML nu e creata de catre Google, iar telefoanele cu sistem de operare Android au deja suportul integrat, imi imaginez ca de fapt se va colabora pentru implementarea Google Maps. E posibil ca AML-ul sa fie implementat in tandem cu localizare prin Google Maps la 112, iar asta pentru ca AML trimite doar coordonate prin SMS, iar ele trebuie afisate undeva pe o harta, si-mi imaginez ca cele de acum nu sunt suficient de bune.

REFORMA 112 implica o Colaborare cu Google, Iata Pentru CE

Detalii privind rolul pe care ar urma sa il aiba Google in cadrul reformarii 112 nu au fost oferite, insa cel mai probabil vom afla in curand si cateva detalii cu privire la ceea ce ar vrea Guvernul Romaniei de la companie. Desigur ca o colaborare cu Google pentru a implementa localizare mai exata pentru serviciul de urgenta 112 este ceva ce putem privi nu doar cu ochi buni, ci si cu multa speranta, pentru ca Google Maps are harti detaliate si in Romania.

“Încheierea unui Protocol de colaborare cu Google, testarea şi ulterior operaţionalizarea soluţiei finale de localizare de tip AML în SNUAU.”

Pe de alta parte, implementarea AML si colaborarea cu Google este doar una dintre modificarile care ar urma sa fie facute pentru ca serviciul de urgenta sa devina mult mai eficient in salvarea vietilor oamenilor. Problema cu acest anunt sta in faptul ca Guvernul Romaniei estimeaza ca implementarea AML pentru 112 ar putea dura pana la 1 an de zile, deci in realitate e posibil sa dureze si 10, dupa cum se misca lucrurile in Romania.

Google nu a fost intrebata inca daca va colabora cu Guvernul Romaniei pentru implementarea acestui proiect, dar nu-mi imaginez ca va refuza sa isi ofere ajutorul.