WhatsApp. ATENTIE! Problema CRITICA Anuntata, Ce sa STII

WhatsApp are o problema critica dezvaluita astazi pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata cat de mare este pericolul pentru toata lumea in acest moment.

WhatsApp are o problema critica pe telefoanele iPhone si cele cu sistem de operare Android, ea fiind dezvaluita astazi de catre cercetatori in securitate informatica in cadrul unei conferinte Black Hat. Mai exact, conform vulnerabilitatii existente in cadrul aplicatiei WhatsApp, hackerii pot trimite mesaje false in numele nostru catre alte persoane fara ca noi sa stim ca acest lucru s-a intamplat, ceea ce e o problema foarte serioasa.

WhatsApp are nu mai putin de trei metode diferite prin care platforma de mesagerie poate fi exploatata pentru a trimite mesaje false in numele nostru, deci problema este una extrem de grava. Ambele metode exploateaza functii existente in cadrul aplicatiilor in momentul de fata, mai exact functia de citare, si functia de retrimitere a mesajelor prin WhatsApp, ambele putand avea mesajele interceptate si modificate.

WhatsApp. ATENTIE! Problema CRITICA Anuntata, Ce sa STII

Puteti vedea in clipul video de la inceputul acestui articol cat de usor poate fi modificat un mesaj primit in WhatsApp pentru a fi retrimis cu un alt continut, desi in mod normal aplicatia nu permite asta. Compania WhatsApp a fost anuntata acum un an de zile in legatura cu aceste probleme foarte grave ale platformei sale, insa din pacate nu le-a rezolvat pana acum, asa ca au fost facute publice pentru ca toata lumea sa stie despre existenta lor.

Singura parte buna a acestei probleme foarte grave sta in faptul ca doar in versiunea web a WhatsApp exista aceasta problema, deci telefoanele ar trebui sa fie totusi in siguranta. Desigur ca exista multa lume care foloseste versiunea web a aplicatiei WhatsApp pentru a trimite mesaje, astfel ca toate aceste persoane sunt in pericol de a avea mesajele modificate de catre hackerii care stiu cum sa exploateze aceste vulnerabilitati foarte grave.

WhatsApp va rezolva cel mai probabil problemele prin actualizari pe care le poate face direct din serverele sale pentru versiunea web a platformei, astfel ca toata lumea poate fi tinuta in siguranta.