Huawei. Trump va CONTINUA sa BLOCHEZE Android pe Telefoane

Huawei are parte de noi vesti proaste, deoarece Donald Trump pur si simplu nu vrea sa ridice sanctiunile impuse impotriva companiei si va continua sa blocheze Android.

La aproape o luna de cand a anuntat ca va ridica partial sanctiunile Huawei care impiedica si licentierea Android pentru telefoane, sau cumpararea de componente pentru ele, Donald Trump are o atitudine complet diferita. In clipul video de mai sus il puteti vedea pe Donald Trump spunand foarte clar ca guvernul SUA nu va face afaceri cu Huawei, el ajungand chiar sa interzica acest lucru inca din cursul anului trecut, fara vreo schimbare inca.

Huawei nu poate vinde produse catre vreo institutie guvernamentala federala, insa  nici in magazine produsele sale nu se gasesc atat de usor, iar operatorii de telecomunicatii nu mai cumpara de mult echipamentele lor. Ceea ce a spus Donald Trump astazi este o noua dovada foarte clara a faptului ca Huawei nu va avea prea curand parte de vreo relaxare a sanctiunilor care i-au fost impuse de catre SUA, si asta ii va afecta foarte mult vanzarile in continuare.

Huawei. Trump va CONTINUA sa BLOCHEZE Android pe Telefoane

Nimeni n-ar trebui sa fie mirat de faptul ca Donald Trump nu vrea sa mai faca afaceri cu Huawei, totul avand legatura cu acordul comercial pe care il negociaza acum cu China. Donald Trump a spus ca nu va incheia un acord cu China, dar daca se va intampla asta, atunci Huawei ar putea avea parte de o relaxare a sanctiunilor pe care le are impuse in momentul de fata, iar asta e o problema foarte mare pentru toata lumea.

Huawei nu poate licentia Android pentru telefoanele sale, nu poate cumpara procesoare, chip-uri Bluetooth, modem-uri, si multe alte componente pe care le foloseste pentru telefoanele sale. Chiar daca Huawei are stocuri de componente de acest gen, nu poate folosi software-ul adiacent pentru ele, iar asa nu-si poate lansa telefoanele pe care le are in pregatire de foarte multa vreme, vanzarile sale fiind substantial reduse.

Mai toti clientii de telefoane Huawei se intreaba ce actualizari pentru Android vor mai fi oferite, iar Android Q nu mai pare chiar atat de sigur in momentul de fata pentru aceste produse.