Huawei. INCHIDE Divizii, CONCEDIAZA Angajati intr-o MARE Restructurare

Huawei va inchide unele divizii si va concedia unii dintre angajati in cadrul unei mari restructurari care a fost anuntata de catre fondatorul Ren Zhengfei.

Huawei INCHIDE Divizii, CONCEDIAZA Angajati intr-o MARE Restructurare

Huawei urmeaza sa treaca printr-un amplu proces de restructurare, conform fondatorului companiei, care este si presedinte al consiliului de adminsitratie in momentul de fata, problemele existente fiind extrem de serioase. Conform lui Ren Zhengfei, Huawei urmeaza sa treaca printr-un proces de restructurare care va dura intre 3 si 5 ani, scopul fiind de a face compania mai independenta de produsele americanilor, folosite acum in telefoane, etc.

Huawei nu va scapa prea curand de sanctiunile SUA, care o impiedica sa mai produca si sa lanseze noi modele de telefoane mobile, iar chinezii incearca acum sa gaseasca solutii pentru a functiona fara produsele de acolo. In momentul de fata Huawei nu poate nici macar sa faca telefoane pentru ca nu are acces la componentele esentiale din ele, fara a mai lua in calcul ca nici nu poate licentia Android de la Google din cauza sanctiunilor.

Huawei. INCHIDE Divizii, CONCEDIAZA Angajati intr-o MARE Restructurare

Huawei a anuntat saptamana trecuta o alternativa pentru Android, care are denumirea Harmony OS, insa din pacate aceasta nu e inca pregatita pentru a fi folosita in telefoane decat in China. Fondatorul Huawei se considera acum intr-o situatie de razboi cu SUA, si a anuntat ca unele divizii din cadrul companiei sale vor fi desfiintate ca parte a aceste restructurari, totul pentru a tine compania “pe linia de plutire” cat sanctiunile din SUA raman in vigoare.

„Trebuie să finalizăm o restructurare în condiții dure și dificile, creând o armată de fier invincibilă care ne poate ajuta să obținem victoria. Trebuie să completăm această reorganizare în termen de trei-cinci ani.”

Huawei are in fondatorul sau un fost militar care stie ce inseamna razboiul, iar in urmatorii ani el ar urma sa concedieze o buna parte dintre cei 190.000 de angajati pe care compania ii are la nivel global. Vanzarile Huawei au scazut deja in T2 2019 fata de T2 2018, sau T1 2019, iar in T3 2019 lucrurile vor merge in acelasi trend descendent, asa ca e de asteptat ca lucrurile sa mearga din rau in mai rau pentru ea.

Huawei nu va avea parte prea curand de vreo relaxare a conditiilor din SUA, iar judecand dupa cum arata lucrurile acum, Donald Trump vrea cu orice pret sa ingenuncheze complet compania in urmatoarele luni.