Cablurile Lightning pentru iPhone pot fi folosite pentru a SPARGE Calculatoare

Cablurile Lightning pentru iPhone pot fi folosite pentru a SPARGE Calculatoare

Cablurile Lightning pentru telefoanele iPhone pot fi modificate si folosite pentru a sparge calculatoarele utilizatorilor care cumpara produsele americanilor. Dezvaluirea a fost facuta de catre un hacker specializat si pe cercetare informatica, el creand un cablu special care a fost modificat in acest sens.

Mai jos puteti vedea cablul creat pentru a permite exploatarea calculatoarelor in care este introdus, el aratand ca un cablu normal pentru iDevice-uri, insa nu e chiar asa. Acest cablu are introduse o serie de componente care pot exploata un Mac, poate chiar si un PC cu Windows, pentru a fi controlat de la distanta.

Coponentele ascunse in cablu sunt atat de bine ascunse incat un cablu modificat nu poate fi detectat ca fiind diferit fata de un cablu normal. In cablu este inclus un chip Wi-Fi care creeaza un hotspot si poate fi accesat de la distante de pana la 100 de metri, insa se poate si conecta la retele Wi-Fi publice pentru conectare de oriunde din lume.

“MG a introdus adresa IP a cablului fals în browserul telefonului propriu și i s-a prezentat o listă de opțiuni, cum ar fi deschiderea unui terminal pe Mac-ul meu. De aici, un hacker poate rula tot felul de instrumente pe computerul victimei. „Este ca și cum ai fi capabil să stai la tastatură și la mouse-ul victimei, dar fără a fi de fapt acolo”, a spus MG.”

Problema cea mai mare este ca aceste cabluri pot fi modificate fara ca victima sa realizeze ceea ce se intampla, deci si un cablu original poate fi schimbat in acest mod. Singura metoda prin care cineva ar putea, eventual, sa isi dea seama ca a cumparat un cablu de acest gen ar fi prin analizarea retelelor Wi-Fi din preajma sa.