Acest Senzor UIMITOR iti va face Viata mult mai BUNA (VIDEO)

Acest senzor uimitor iti poate face viata mult mai buna prin monitorizarea nivelului de transpiratie din timpul exercitiilor fizice, iata cum functioneaza.

Cercetatorii universitatii UC Berkeley din SUA au dezvoltat un nou tip de senzor care este capabil sa monitorizeze transpiratia in timp real, si sa faca viata oamenilor mult mai buna, sau cel putin acesta ar fi scopul sau principal. Senzorul poate fi montat oriunde pe piete, unde in mod normal se produce transpiratie in cantitati mari, si poae fi folosit pentru a monitoriza informatii despre semnele vitale ale persoanelor care il poarta.

Senzorul elimina necesitatea de a lua sangele pacientulor pentru a monitoriza unele informatii despre sanatate acestora, insa deshidratarea si oboseala pot fi extrem de usor detectate prin intermediul sau. Productia senzorilor nu este absolut deloc dificila, insa cu ajutorul lor poate fi analizata transpiratia fara a o trimite intr-un laborator, iar asta poate imbunatati substantial viata oamenilor care il poarta.

Acest Senzor UIMITOR iti va face Viata mult mai BUNA (VIDEO)

Pentru a se putea face o monitorizare corecta e nevoie de plasarea mai multor senzori pe pielea oamenilor, insa toti pot fi monitorizati de pe telefoane mobile pentru a ne spune care este starea noastra. Senzorii monitorizeaza inclusiv felul in care transpiratia se misca prin pielea noastra, insa si cat de mult transpiram in fiecare zi, plus concentratiile de potatiu si sodiu, impreuna cu glucoza, deci tehnologia e foarte complicata.

Experimentele facute pana acum cu acesti senzori au confirmat faptul ca pot fi folositi pentru a monitoriza tot ceea ce fac oamenii cand ard caloriile, si afla in timp real daca trebuie sa se hidrateze, sau nu. Senzorii pot fi folositi si de catre sportivii profesionisti, care isi pot cunoaste mult mai bine limitele, si pot sti cat de departe pot merge cu exercitiile fizice pe care le fac pentru a se antrena in viata de zi cu zi.

Cat va dura pana cand acesti senzori vor ajunge in magazine e greu de spus, dar se lucreaza din greu la finalizarea lor.