Altex: Decizie RADICALA Luata in Romania, CE Se Intampla cu Produsele

Altex a luat o decizie radicala si destul de neasteptata pentru Romania, iata ce se va intampla cu produsele pe care le vinde retailerul in tara noastra.

Altex Decizie RADICALA Luata in Romania, CE Se Intampla cu Produsele

Altex a luat o decizie radicala vara aceasta, al doilea cel mai mare retailer din tara noastra retragandu-si produsele din platforma celor de la eMAG, unde aveau listata o buna parte din oferta proprie. Cei de la Altex au intrat in eMAG Marketplace la finalul lunii februarie a anului 2018, insa acum a decis sa paraseasca platforma dupa ce eMAG a decis sa creasca comisioanele pe care le percepe de la comerciantii care isi vand produsele prin platforma.

Altex este cel mai mai mare retailer online care a intrat in eMAG Marketplace pana in prezent, si plecarea se va resimti in cifra de afaceri pe care cei de la eMAG o vor anunta la finalul acestui an. Desi cei de la Altex au intrat un eMAG Marketplace, au aparut zvonuri privind intentiile lor de a-si crea una similara pentru a le oferi comerciantilor optiunea de a isi vinde produsele prin ea, deci e foarte posibil s-o vedem lansata in curand.

Altex: Decizie RADICALA Luata in Romania, CE Se Intampla cu Produsele

Altex spune ca a parasit platforma eMAG pentru ca ar fi fost obligata sa-si scumpeasca produsele din cauza comisioanelor percepute de cei din urma, dar realitatea e ca probabil vrea sa concureze cu o platforma proprie. Altex a fost la un moment dat foarte aproape de eMAG in cifra de afaceri anuala, dar lansarea Marketplace-ului a propulsat rivala sa la 1 miliard de euro anual, iar acum primii vor cel mai probabil sa-i ajunga din urma.

Altex si eMAG controleaza intr-o foarte mare masura retail-ul din Romania, cu vanzari cumulate de aproximativ 8 miliarde de lei, incluzand aici si “subsidiarele” ca Media Galaxy, sau Fashion Days. Altex a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 740 de milioane de euro, cu undeva pe la 25% mai mica decat cea a eMAG, deci mai are mult de recuperat pana sa-i ajunga din urma, pentru ca mai apoi sa-i depaseasca.

Altex isi va vinde in continuare produsele in cele 120 de magazine fizice din tara, dar si prin website-ul sau.