Facebook. Barbat AMENDAT dupa ce a INJURAT Politia Locala

Un barbat a fost amendat de catre Politia Locala dupa ce le-a adresat cuvinte jignitoare agentilor, iata cat de mare a fost amenda, si ce a spus o instanta de judecata.

Facebook. Barbat AMENDAT dupa ce a INJURAT Politia Locala

Un barbat s-a ales cu o amenda dupa ce a injurat Politia Locala pe Facebook, el contestand in instanta amenda primita, insa n-a avut castig de cauza, ceea ce este si normal, pana la urma. Barbatul i-a facut pe politistii locali “maimutoi” si “bulangii”, iar pentru aceste cuvinte a primit o amenda in valoare de 200 de LEI, el contestand-o in instanta, insa fara vreun succes, pentru ca a pierdut contestatia initiata.

Facebook este considerat de catre instanta ca fiind un spatiu public, dar unii dintre voi probabil stiati deja acest lucru pentru ca nu e prima oara cand oameni care comit diverse contraventii sunt sanctionati. Avand in vedere ca Facebook este considerat a fi spatiu public, instanta a putut respinge contestatia barbatului, avocatul sau spunand ca acele cuvinte n-ar fi de fapt jignitoare, doar ca in realitate au fost folosite intr-un mod jignitor.

Facebook. Barbat AMENDAT dupa ce a INJURAT Politia Locala

Instanta de judecata a considerat ca barbatul din judetul Pitesti a folosit cuvantul “maimutoi” in sens peiorativ, desconsiderand agentii politiei locale la care facea referire in mesajul sau. Cuvantul “bulangii” nu avea nevoie neaprat de o explicatie pentru motivele din cauza carora este considerat a fi tot jignitor, insa instanta a explicat si de ce el intra in categoria celor care nu trebuie adresate autoritatilor, iar asa amenda trebuie platita de catre barbat.

Facebook este de multa vreme considerat un spatiu public, dar numai in ceea ce priveste postarile care sunt publice si pot fi accesate de catre oricine, fie ca are cont in reteaua de socializare, sau nu. Chiar daca accesul la reteaua Facebook se face printr-un cont postarile publice pot fi accesate de catre oricine, chiar daca nu are cont in platforma, astfel ca ele pot fi considerate ca facand parte din “spatiul public”.

Acestea fiind spuse, trebuie sa fiti atenti ce faceti si ce publicati pe Facebook, deoarece este ca si cum ati face-o in public, si puteti fi sanctionati ca atare de catre autoritatile din Romania.