Planeta Jupiter. Internetul SURPRINS de o INCREDIBILA Imagine

Planeta Jupiter. Intregul internet a fost surprins cu o noua imagine inregistrata de catre cercetatori, iata ce detalii uluitoare au fost dezvaluite de ea.

Planeta Jupiter Internetul SURPRINS de o INCREDIBILA Imagine

Planeta Jupiter. O noua imagine incredibila a luat internetul prin surprindere astazi, ea fiind inregistrata chiar saptamana aceasta, si a fost publicata pentru a ne arata ceea ce urmeaza sa fie explorat in curand. Mai exact, v-am spus zilele trecute despre faptul ca o misiune de explorare va fi initiata in 2022, ea urmand a duce o nava spatiala, care are denumirea JUICE, pe una dintre lunile inghetate de langa planeta Jupiter, proiectul fiind foarte indraznet.

Planeta Jupiter. Imaginea de mai jos a fost facuta folosind camera acestei nave spatiale pentru a ne arata ceea ce “vede” ea de pe Pamant, dar si ceea ce urmeaza sa viziteze dupa 7 ani de calatorie prin spatiul cosmic. Nava spatiala va intra in obita de pe planeta Jupiter cand va ajunge acolo, si va inregistra o serie de imagini pe care le va trimite pe pamant, insa va vizita deasemenea si cea mai mare luna din sistemul nostru solar.

Planeta Jupiter. Internetul SURPRINS de o INCREDIBILA Imagine

Planeta Jupiter. Internetul SURPRINS de o INCREDIBILA Imagine poza
Imaginea inregistrata de catre nava spatiala care va fi trimisa pe planeta Jupiter.

Planeta Jupiter. Nava spatiala va contine o serie de instrumente speciale care ii vor permite sa analizeze in detaliu ceea ce intampina in orbita planetei, sau a lunilor sale, toate informatiile urmand a fi trimise pe Pamant. Nava spatiala va avea si un sistem special de ghidare in spatiul cosmic, plus o camera de ultima generatie, iar cu toate acestea se va apropia la distante de 200 – 400 KM de lunile care inconjoara planeta Jupiter acum.

„În mod surprinzător, la aproximativ 640 de milioane de kilometri distanță, lunile lui Jupiter sunt văzute doar ca un simplu pixel sau doi, iar Jupiter în sine apare saturat în imaginile de expunere îndelungate necesare pentru a surprinde atât lunile, cât și stelele de fundal, dar aceste imagini sunt utile pentru a fi fine -se adaptează software-ul nostru de procesare a imaginilor care va rula autonom la bordul navei spațiale.”

Planeta Jupiter. Spre deosebire de ceea ce se stie acum despre corpul ceresc, misiunea de explorare va permite inregistrarea de imagini de inalta rezolutie care vor dezvalui si formele de relief de pe corpul ceresc. Aflata la peste 640 de milioane de kilometri, planeta Jupiter este urmatorul mare obiectiv dupa ce planeta Marte are deja diverse misiuni programate pentru a ii afla si secretele care inca au ramas ascunse de cercetatori.

Planeta Jupiter. Cea mai mare planeta din sistemul nostru solar are foarte multe secrete de dezvaluit pentru omenire, si sunt sigur ca multe dintre datele pe care el stim acum despre planete se vor schimba peste 7 ani.