Planeta Jupiter. PRIMA Misiune de Explorare CONFIRMATA Oficial

Planeta Jupiter. Prima misiune de explorare a fost confirmata deja de catre cei de la NASA, iata care sunt planurile americanilor cu privire la viitor.

Planeta Jupiter. PRIMA Misiune de Explorare CONFIRMATA Oficial

Planeta Jupiter. Prima misiune de explorare pe care o va face NASA a fost confirmata in mod oficial astazi, si vorbim despre un plan foarte indraznet pentru a descoperi mai multe informatii despre corpul ceresc. Cei de la NASA au anuntat in mod oficial astazi ca vor trimite catre luna de langa planeta Jupiter o misiune de explorare care poarta acum denumirea Europa Clipper, o nava spatiala urmand a ajunge acolo in urmatorii ani.

Planeta Jupiter. Jovian este luna care va fi vizitata de catre nava spatiala, iar obiectivul este de a determina daca acolo poate fi sustinuta viata umana, ceva ce am vazut si in alte tentative, dar cu alte planete. NASA ar vrea ca nava spatiala sa fie trimisa catre acea luna in anul 2023, dar e pregatita sa o faca si in 2025, deci planeta Jupiter va avea unele dintre secrete dezvaluite de catre americani mult mai repede decat si-ar fi imaginat multi.

Planeta Jupiter. PRIMA Misiune de Explorare CONFIRMATA Oficial

Planeta Jupiter. Propunerea de a trimite o nava spatiala acolo a fost facuta in anul 2017, iar in 2019 constructia navei a inceput deja de ceva vreme, ea trebuind terminata poate chiar inaintea anului 2023. Acea luna de langa planeta Jupiter este considerata a fi un loc foarte propice pentru a cauta semne de viata, deoarece atmosfera de acolo ar fi capabila sa sustina viata, deci exista sanse sa gasim intr-un final viata dincolo de Pamant.

“„Suntem cu toții încântați de decizia care mută misiunea Europa Clipper cu un pas-cheie mai aproape de deblocarea misterelor acestei lumi oceanice. Ne bazăm pe ideile științifice primite de la navele spațiale pilot Galileo și Cassini și lucrăm pentru a promova înțelegerea originii noastre cosmice și chiar a vieții în altă parte.”

Planeta Jupiter. Chiar daca se va considera ca luna respectiva poate sustine viata, e deocamdata putin probabil ca vreo misiune care sa duca astronauti acolo sa aiba loc prea curand. Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul nostru solar iar explorarea sa poate dura extrem de mult deoarece suprafata foarte intinsa face imposibila analizarea fara echipe extinse de astronauti, asa ca mai avem mult de asteptat pana se va indeplini asa ceva.

Planeta Jupiter. Chiar si in aceste conditii, planurile NASA sunt foarte importante, si ne vor aduce mai aproape de a descoperi ce se intampla pe acest corp ceresc indepartat.