STS. Iata pe ce a Decis sa Cheltuie Institutia 1.7 Milioane de LEI

STS, Iata pe ce vrea sa cheltuie institutia din Romania nu mai putin de 1.7 milioane de LEI in urma scandalului de la Caracal din luna iulie.

STS. Iata pe ce a Decis sa Cheltuie Institutia 1.7 Milioane de LEI

STS. La mai putin de o luna dupa scandalul de la Caracal, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a decis ca are nevoie de accesorii in valoare de 1.7 milioane de LEI, asa ca a lansat o licitatie dedicata. Mai exact, cei de la STS vor sa cumpere suporturi pentru tablete in valoare de 1.7 milioane de LEI, si vorbim aici despre un numar total de pana la 17.000 de astfel de accesorii, in functie de ofertele pe care le va primi de la companiile interesate.

STS. Sase contracte ar urma sa aduca aceste accesorii in institutie pana in anul 2021, primul dintre ele chiar anul acesta, trei in cursul anului 2020, si inca doua in cursul anului 2021. Fiecare contract va avea oferte pentru minim 200 de suporturi pentru tablete, si maxim 3000, pentru ca in total sa se adune cele 17.000 de care STS are nevoie, insa foarte clar nu a spus cam pentru ce ar vrea sa le foloseasca dupa achizitie.

STS. Iata pe ce a Decis sa Cheltuie Institutia 1.7 Milioane de LEI

STS. Institutia mentioneaza ca aceste suporturi ar urma sa permita folosirea unor tablete intr-o pozitie ergonomica pentru “operator”, dar nu se stie exact despre ce persoane ar fi vorba. Fie vorbim despre operatorii de la serviciul de urgenta 112, fie despre cei care folosesc aceste tablete in cazul procesului de vot, fiind cunoscut faptul ca STS a avut la alegerile europarlamentare tablete speciale pentru scanarea buletinelor votantilor.

“Se vor achiziţiona suporturi pentru tablete, necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Cantităţile minime şi maxime de suporturi pentru tablete estimate a fi achiziţionate sunt minimum 1.000 buc – maximum 17.000 buc. Suportul va asigura fixarea fermă a echipamentului într-o poziţie ergonomică pentru operator. Poziţia tabletei trebuie să fie fermă pe suport, fără a fi necesare ajustări / reglaje de niciun fel pe timpul utilizării de către operator, asigurând totodată o poziţie optimă de operare, nesolicitantă din punct de vedere fizic şi care să asigure o vizibilitate maximă a echipamentului.

STS. Cu doar cateva saptamani in urma institutia a lansat un contract separat pentru achizitia catorva mii de telefoane mobile foarte ieftine, iar acesta pentru accesorii intra tot in categoria celor curioase. STS are nevoie de echipamente de ultima generatie, insa in urma scandalului de la Caracal, romanii se asteptau la investitii pentru implementarea AML, de exemplu, sau modernizarea 112, insa deocamdata avem aceste contracte separate.