STS. Anunt UIMITOR cu privire la Serviciul de Urgenta 112

STS face un anunt uimitor cu privire la serviciul de urgenta 112, iata cat de mult i-a afectat pe romani tragedia din Caracal si moartea Alexandrei Macesanu.

2

STS. Anunt UIMITOR cu privire la Serviciul de Urgenta 112

STS a facut un anunt uimitor cu privire la serviciul de urgenta 112, el dezvaluind cam cat de mult a contat tragedia de la Caracal pentru unii dintre cei care au nevoie de salvare in caz de necesitate. Cei de la STS au dezvaluit ca dupa intregul scandal privind problemele inregistrate de catre operatorii de la 112 si Politia Romana pentru localizarea Alexandrei Macesanu, romanii s-au grabit sa instaleze aplicatia apel 112.

STS a lansat aplicatia apel 112 in cursul anului 2018 pentru a oferi posibilitatea de localizare exacta folosind tehnologia Advanced Mobile Location, si ea a avut peste 30.000 de decarcari pana 25 iulie. Dupa scandalul imens privind tragedia de la Caracal, intre 25 iulie si 31 iulie, aplicatia apel 112 a inregistrat 112.071 descarcari pe platformele iOS si Android, deci de 4 ori mai multe decat pana in acel moment.

STS. Anunt UIMITOR cu privire la Serviciul de Urgenta 112

STS a confirmat ca doar in data de 26 iulie, in plina zi a scandalului, s-au inregistrat 40.000 de descarcari pentru aplicatia apel 112, adica o treime din totalul pentru sfarsitul de luna iulie. Este cat se poate de clar ca tot ceea ce s-a intamplat la Caracal a determinat romanii sa caute metode mai sigure de localizare, iar STS nu are ceva mai bun decat apel 112, cel putin in cunoscut public, pentru localizarea cetatenilor obisnuiti.

STS a mai anuntat deasemenea si ca doar in primele luni ale anului 2019 serviciul de urgenta 112 a fost apelat de 5.7 milioane de ori, 2.7 milioane de apeluri nefiind urgente. Intre 20 si 31 iulie, cand tragedia de la Caracal era prezentata pe larg in mass-media in Romania, s-au inregistrat 192.000 de apeluri false, sau non-urgente, la serviciul 112, conform STS, deci multi romani sunt inconstienti, sau pur si simplu prosti.

STS a spus in repetate randuri ca serviciul de urgenta 112 este abuzat de catre romanii care nu sunt trasi la raspundere pentru ca intarzie salvarea altor vieti, dar poate ca se va gasi o metoda de a le arata ca gresesc.