RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, PROBLEMA COMPLICATA cu IMPACT pentru Clienti

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, au o problema foarte complicata in fata, care ii va afecta inclusiv pe clientii din Romania, iata ce trebuie sa stii.

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, PROBLEMA COMPLICATA cu IMPACT pentru Clienti

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, au in fata lor o problema foarte complicata in Romania, iar aceasta ii va afecta si pe clientii care le folosesc in momentul de fata serviciile de telefonie mobila in tara. Vorbesc despre faptul ca in Romania se pregateste interzicerea echipamentelor 5G ale Huawei, presedintele Klaus Iohannis si Donald Trump semnand un memorandum care le va da mari batai de cap celor de la RCS & RDS, si nu numai.

RCS & RDS. In CSAT urmeaza sa fie cerita o analiza a pericolului pe care echipamentele 5G ale chinezilor il au pentru siguranta nationala, si dupa asta ar trebui sa urmeze interzicerea lor, din moment ce e ceruta de catre SUA. Nu am dubii ca se vor gasi motive pentru a interzice echipamentele 5G ale Huawei in Romania intr-un fel sau altul, din moment ce Trump a cerut asta, iar de aici situatia se complica pentru RCS & RDS, si ceilalti operatori.

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, PROBLEMA COMPLICATA cu IMPACT pentru Clienti

RCS & RDS. Nu se stie daca interdictia va fi una totala pentru echipamentele 5G ale Huawei, sau daca se va interzice folosire lor doar in  punctele cheie ale infrastructurii, asa cum se intampla in alte tari. In Marea Britanie, de exemplu, echipamentele 5G ale Huawei pot fi folosite doar in zonele mai putin esentiale ale retelelor, iar RCS & RDS, si ceilalti operatori, ar putea avea parte de o restrictie similara pentru produsele chinezilor.

RCS & RDS. In aceasta situatie, operatorii ar putea avea mai putine batai de cap in ceea ce priveste modificarea actualelor retele 5G, sau configurarea celor viitoare, daca vor trebui sa renunte doar la echipamente din zone cheie. Daca restrictia va fi totala, atunci cel putin RCS & RDS si Vodafone vor fi nevoiti sa-si modifice actualele retele 5G care folosesc echipamente de la Huawei, dar si strategia pentru lansarea retelelor in tara.

RCS & RDS. Nu stiu daca operatorii se asteptau ca SUA sa reuseasca sa aduca si in Romania razboiul sau cu Huawei, avand in vedere ca pana acum l-a tinut departe, insa iata ca intr-un final ajunge si aici.