RCS & RDS. Noua PROBLEMA foarte COMPLICATA pentru Romania

RCS & RDS. Operatorul din Romania are parte peste noapte de noi probleme foarte mari, iata ce ar urma sa fie obligata sa faca, impreuna cu cei de la Vodafone.

RCS & RDS. Noua PROBLEMA foarte COMPLICATA pentru Romania

RCS & RDS. O problema foarte complicata a aparut pentru grupul Digi in Romania “peste noapte”, iar asta in conditiile in care acum mai nimeni nu se astepta la vreo asemenea desfasurare a evenimentelor. Mai exact, RCS & RDS urmeaza sa aiba probleme din cauza retelei 5G pe care a lansat-o cu echipamente de la compania Huawei, iar asta dupa ce Klaus Iohannis a incheiat un pact cu SUA pentru a restrictiona echipamentele chinezilor.

RCS & RDS. Cei din grupul Digi au folosit deja echipamente 5G de la Huawei in statiile 5G pe care le-au amplasat si activat in Bucuresti si alte cateva zone din Romania, intentia fiind de a folosi in continuare echipamente de la ei. Klaus Iohannis s-a angajat in fata SUA sa cerceteze daca ele reprezinta un pericol pentru securitatea nationala a tarii, urmana cere CSAT o ancheta, dar putem trage deja concluzia ca RCS & RDS, sau Vodafone, vor avea probleme.

RCS & RDS. Noua PROBLEMA foarte COMPLICATA pentru Romania

RCS & RDS. Ambii operatori au folosit echipamente ale companiei Huawei pentru punctele 5G pe care le-au activat deja in tara noastra, iar daca in CSAT se va interzice folosirea lor pe motive de siguranta nationala, se complica situatia. Atat cei de la RCS & RDS, cat si cei de la Vodafone, vor fi obligati sa elimine echipamentele chinezilor de la Huawei pentru a le inlocui cu altele, inclusiv ale unor companii americane, daca vor fi oferite pentru retele.

RCS & RDS. Ca parte a intelegerii semnate de catre Klaus Iohannis si Donald Trump, nu doar Huawei sunt vizati pentru o posibila, dar cel mai probabil sigura, interdictie a echipamentelor 5G, ci si alte companii chinezesti. Daca s-ar interzice printr-o decizie a CSAT echipamentele 5G in Romania, nu doar RCS & RDS, sau Vodafone, ar fi afectate, ci inclusiv Orange, sau Telekom, insa numai pentru retelele 5G, nu si pentru actualele retele 4G.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, se pregateste o lovitura puternica pentru cei de la Huawei inclusiv in Romania, iar actualele retele 5G ar putea fi afectate de ceea ce ar putea fi decis in final.