Planeta Jupiter. Imaginile INCREDIBILE care au SOCAT si NASA

Planeta Jupiter. Noi imagini incredibile care au socat si NASA au aparut astazi pe internet, si ne arata ce se ascunde pe suprafata corpului ceresc.

Planeta Jupiter Imaginile INCREDIBILE care au SOCAT si NASA

Planeta Jupiter. O noua serie de imagini de pe cea mai mare planeta din sistemul nostru solar au fost publicate zilele trecute, si au socat inclusiv cercetatorii de la NASA care le-au analizat in premiera mondiala recent. Vorbim despre o serie de imagini incredibile surprinse pe planeta Jupiter, acestea fiind inregistrate de un grup de telescoape de pe pamant pentru a ne arata ce se intampla sub inelele de nori care inconjoara corpul ceresc.

Planeta Jupiter. Vorbim despre nori de amoniac, foarte frumos colorati, multumita cercetatorilor putem afla si ce se intampla la 50 de kilometri sub aceste formatiuni noroase impresionante, care inconjoara planeta. Se pare ca aceste formatiuni noroase genereaza si eruptii energetice pe planeta Jupiter, ele fiind foarte similare cu furtunile pe care le vedem pe pamant, doar ca vorbim despre o scara mult mai mare pentru ceea ce se intampla acolo.

Planeta Jupiter. Imaginile INCREDIBILE care au SOCAT si NASA

Planeta Jupiter. Imaginile INCREDIBILE care au SOCAT si NASA eruptii
Imaginile cu eruptiile de pe planeta Jupiter care au socat si NASA.

Planeta Jupiter. Analizarea imaginilor a dus si la descoperirea unor surse ale eruptiilor energetice, dar si a unor cumulari mult mai mari de amoniac, care alimeneaza in mod constant norii din atmosfera. Cercetatorii au reusit deasemenea sa faca si o harta tridimensionala a modului in care eliminarile de amoniac au loc pe suprafata de pe planeta Jupiter, cel putin in zona de sub nori care a putut fi analizata folosind aceasta metoda inedita.

“Dacă aceste penele sunt viguroase și continuă să aibă evenimente convective, pot deranja în timp una dintre aceste benzi întregi, deși poate dura câteva luni. Combinația de observații simultan la multe lungimi de undă diferite ne-a permis să examinăm în detaliu erupția.”

Planeta Jupiter. Cercetatorii spun ca au gasit si unele eruptii care ar fi suficient de puternice pentru a determina inclusiv modificari substantiale in formatiunile noroase de amoniac din atmosfera corpului ceresc. Cercetatorii au reusit in premiera sa faca observatii de acest gen pe planeta Jupiter, iar asta deoarece pana in prezent nu s-a putut patrunde prin grupul de nori de amoniac care incojoara corpul ceresc si-l face atat de interesant.

Planeta Jupiter. Multumita descoperirii acestui nou mod de a analiza ceea ce se intampla sub norii de amoniac din atmosfera corpului ceresc, cercetatorii se asteapta sa faca si alte dezvaluiri extrem de interesante.