Planeta Jupiter. FOTO INCREDIBILA care a PROVOCAT Internetul

Planeta Jupiter. O imagine incredibila publicata de catre cercetatori cu o descoperire uluitoare a provocat intregul internet, iata ce au facut toti oamenii.

Planeta Jupiter. FOTO INCREDIBILA care a PROVOCAT Internetul

Planeta Jupiter. Ceea ce stia mai toata lumea in legatura cu acest corp ceresc a fost dat peste cap de catre cercetatorii care au facut o descoperire la care putina lume se astepta, dar care este foarte importanta. Mai exact, cercetatorii au reusit sa descopere noi sateliti naturali care se invart in apropiere de planeta Jupiter, aceasta avand in total nu mai putin de 79, spre deosebire de Pamant, care are doar unul singur, Luna.

Planeta Jupiter. Cateva dintre aceste luni au fost descoperite recent de catre cercetatori, iar de 2 luni ei tot cauta numele potrivite pentru ele, si intr-un final au decis sa le aleaga, si sa le anunte pentru lumea intreaga. Cercetatorii nu s-au indepartat de mitologia greaca, astfel ca pentru aceste noi luni de langa planeta Jupiter au ales 5 denumiri care continua seria de nume ce fac legatura cu mitologia greaca, desi putina lume le cunoaste, probabil.

Planeta Jupiter. FOTO INCREDIBILA care a PROVOCAT Internetul

Planeta Jupiter. FOTO INCREDIBILA care a PROVOCAT Internetul luni
Lunile noi descoperire aproape de planeta Jupiter.

Planeta Jupiter. Pandia (was S/2017 J4), Ersa (was S/2018 J1), Eirene (was S/2003 J5), Philophrosyne (was S/2003 J15) si Eupheme (was S/2003 J3) sunt denumirile alese de catre cercetatori pentru cele 5 luni. Cele 5 denumiri reprezinta numele pe care le-ar fi primit cele 5 nepoate ale lui Zeus, despre care lumea nu stie prea lume, dar planeta Jupiter are acum inca 5 luni care sunt numite in baza mitologiei greci, foarte populare.

Planeta Jupiter. Puteti vedea in imaginea de mai sus cum sunt pozitionate toate aceste luni in raport cu planeta in sine, unele dintre ele fiind surprinzator de aproape, ceea ce nu e tocmai chiar atat de rau. E destul de neobisnuit ca aceste luni au fost descoperite atat de greu, cercetatorii avand nevoie de foarte mult timp pentru a le descoperi in aproapiere de planeta Jupiter, insa iata ca intr-un final au facut-o pentru toata lumea.

Planeta Jupiter. Acestea fiind spuse, iata ca acum exista inca 5 noi luni care au denumiri alese de catre cercetatori si probaibl vor mai fi descoperite altele care vor avea si alte denumiri.