OFICIAL, PROBLEMA Android ce Afecteaza 100 de MILIOANE de Telefoane

Android are o problema extrem de grava confirmata in mod oficial, peste 100 de milioane de telefoane fiind afectate, conform informatiilor existente pentru ea.

OFICIAL, PROBLEMA Android ce Afecteaza 100 de MILIOANE de Telefoane

Android este un sistem de operare cu extrem de multe probleme de securitate, iar cei de la Google a confirmat una noua, care afecteaza peste 100 de milioane de telefoane din intreaga lume. Mai exact, cei de la Google au retras din Google Play o aplicatie numita CamScanner, aveasta avand, in aparenta, 100 de milioane de utilizatori, dar avand deasemenea si software care permitea distributia de malware in telefoanele in care era instalata.

Android a avut aceasta aplicatie disponibila in Google Play inca din cursul anului 2010, deci in 9 ani de zile ea a fost instalata de catre foarte multi oameni, iar acum s-a descoperit ca distribuie in mod necontrolat malware. Desigur ca Google a descoperit-o cu greu, asa cum face in mod obisnuit cu aplicatiile care distribuie malware, insa e bine ca intr-un final a gasit-o si a decis sa o elimine, pentru ca Android are nevoie de mai multa siguranta.

OFICIAL, PROBLEMA Android ce Afecteaza 100 de MILIOANE de Telefoane

Aplicatia pentru telefoanele cu sistem de operare Android avea un cod malitios care afisa si reclame intruzive, si ii abona in mod automat pe unii utilizatori pentru abonamente pe care nu le doreau. Ea a fost deasemenea gandita pentru a descarca din serverele dezvoltatorilor cod tert in telefoanele Android, acesta permitand modificarea sa in orice moment, si putand infecta telefoanele cu noi tipuri de malware, de la distanta.

“După analizarea aplicației, am văzut în ea o bibliotecă de publicitate care conține o componentă răsturnătoare. Anterior, un modul similar a fost deseori găsit în programele malware preinstalate de pe smartphone-urile fabricate din China. Se poate presupune că motivul pentru care a fost adăugat acest malware a fost parteneriatul dezvoltatorilor de aplicații cu un agent de publicitate fără scrupule.”

Cei de la Kaspersky sustin ca in cele mai recente actualizari pentru aceasta aplicatie ar fi fost rezolvate problemele descoperite anterior, insa daca Google a eliminat-o din Google Play, e clar ca inca e o problema pentru Android. Problema cea mai mare este ca eliminarea ei din Google Play a fost facuta cu mare intarziere, dupa ce multi utilizatori Android au fost afectati de catre malware-ul care a fost inclus in ea.

Android are in mod frecvent probleme de acest gen, si e foarte, foarte, posibil ca altele similare sa apara foarte curand, dar ramane de vazut ce vom mai afla in legtura cu ele.