Acest Implant poate REDA VEDEREA Persoanelor care au ORBIT

Un nou implant revolutionar poate sa le redea vederea oamenilor care au orbit, iata ce inovatii tehnologice foloseste pentru o minune in domeniul medical.

Acest Implant poate REDA VEDEREA Persoanelor care au ORBIT

Tehnologia este buna pentru multe lucruri pe care le folosim in viata de zi cu zi, insa cand vine vorba despre sanatate, ea poate fi extrem de utila inclusiv pentru a salva oamenii, sau a le readuce ceea ce au pierdut. Astazi vorbim despre un nou tip de implant revolutionar care le poate reda vederea celor care au orbit, cercetatorii descoperind ca stimularea nervului optic poate readuce vederea la un nivel cat de cat apropiat de cel initial.

Spre deosebire de alte descoperiri similare in domeniul medicinei, aceasta nu necesita existenta unui nerv optic functional, si ajuta oamenii sa vada imagini complexe, nu doar unele simple. Totul este posibil deoarece aceasta noua tehnica presupune conectarea implantului direct la creier, eliminand conexiunea cu nervul optic, el fiind totusi stimulat, dar vederea este redata prin conectarea direct la creier, fara vreun intermediar.

Acest Implant poate REDA VEDEREA Persoanelor care au ORBIT

OpticSELINE este denumirea acestui implant revolutionarl, el continand 12 electrozi care pt transpota curent electric spre cortex-ul vizual al creierului, iar asa omul poate sa vada din nou totul din jurul sau. Desigur ca a fost nevoie si de un software special pentru a decoda semnalele trimise de catre creier, iar fiecare dintre electrozi trimite un tipar special de informatii catre creier, astfel incat organul sa creada ca primeste informatii de la ochi.

“Credem că stimularea intraneurală poate fi o soluție valoroasă pentru mai multe dispozitive neuroprotetice pentru refacerea funcțională senzorială și motorie. Potențialele translaționale ale acestei abordări sunt într-adevăr extrem de promițătoare. Pacienții au avut o perioadă dificilă în interpretarea stimulării, deoarece au continuat să vadă ceva diferit. Mai mult, probabil au o selectivitate limitată, deoarece au recrutat fibre superficiale.”

Nervul optic poate fi stimulat in mod specific pentru a trimite informatii catre creier si a ajuta la restabilirea vederii pentru oameni, intreaga tehnica fiind foarte complexa, dar aparent cu un potential de reusita foarte mare. Implant-urile viitoare vor avea de pana la 6 ori mai multi electrozi pentru a putea reda vederea intr-o anumita masura pentru oameni, deci inca este nevoie de foarte multe teste inainte ca implant-ul sa fie declarat un succes.

Chiar si asa, simpla existenta a sa repreznta o inovatie extrem de importanta pentru a le reda oamenilor un simt atat de important precum este vederea.