Planeta Marte. Anunt SOCANT, PERICOL GRAV Confirmat de NASA

Planeta Marte. Un anunt socant privind un pericol grav confirmat de catre NASA ridica foarte multe semne de intrebare cu privire la viitorul cercetarilor.

Planeta Marte. Anunt SOCANT, PERICOL GRAV Confirmat de NASA

Planeta Marte. Un anunt socant privind un pericol grav confirmat de NASA vine sa puna si mai mult la indoiala capacitatea oamenilor de a ajunge vreodata pe corpul ceresc atat de indepartat de Pamant. Conform celor de la NASA, astronautii care merg in spatiul cosmic suporta zilnic radiatii care echivaleaza cu 10 ecografii cu raze X, ADN-ul lor fiind modificat in mod negativ, iar calatoriile spre planeta Marte sunt si mai periculoase pentru ei.

Planeta Marte. O calatorie de cativa ani catre corpul ceresc aflat atat de departe expune astronautii la radiatii extrem de periculoase, care le pot afecta extrem de mult creierul, asa ca NASA explica cum vrea sa ii protejeze. Inainte de asta, se estimeaza ca cel putin unul din 5 astronauti trimisi in calatorie catre planeta Marte vor reveni pe Pamant cu functiile cognitive sever afectate, ceea ce le va cam distruge intregul efort de a ajunge acolo.

Planeta Marte. Anunt SOCANT, PERICOL GRAV Confirmat de NASA

Planeta Marte. Pentru a proteja mai bine astronautii, cei de la NASA testeaza un nou tip de materiale pe care le va aplica pe structura externa a navelor spatiale pentru a proteja cat mai bine astronautii. Mai mult decat atat, NASA testeaza inclusiv noi costume spatiale speciale care vor avea protectie mai buna impotriva radiatiilor cand calatoresc spre planeta Marte, agentia spatiala privind totul ca un simplu obstacil in acest punct.

“Natura mediului de radiații din spațiu nu va descuraja eforturile noastre de a călători pe Marte, dar poate fi cel mai mare obstacol pe care omenirea trebuie să-l rezolve să călătorească dincolo de orbita Pământului. Expunerea la radiații afectează funcția cognitivă și comportamentul la nivel celular, adăugând că expunerea ar putea face dificil pentru astronauți să răspundă în mod eficient la circumstanțe neprevăzute sau situații de stres.”

Planeta Marte. De la apa si pana la hidrogen, sau poleitilena, cei de la NASA cauta diverse metode de a proteja mai bine astronautii atat prin navele spatiale, cat si prin costumele pe care urmeaza sa le poarte in calatorii. Problema cea mai mare este ca nava spatiala va deveni mult mai grea prin adaugarea acestor materiale, ceea ce ar putea incetini deplasarea catre planeta Marte, insa pentru a proteja mai bine oamenii trebuie facut orice.

Planeta Marte. Acestea fiind spuse, calatoriile catre planeta rosie se vor dovedi a fi extraordinar de periculoase si dificile, dar NASA va gasi cu siguranta metode prin care sa trimita oamenii acolo.