NASA. AVERTIZARE SOCANTA despre un MARE PERICOL de la Soare

NASA. O avertizare socanta a fost facuta de catre agentia spatiala americana cu privire la un mare pericol care vine de la Soare, iata ce a descoperit.

NASA. AVERTIZARE SOCANTA despre un MARE PERICOL de la Soare

NASA. O noua avertizare socanta a venit astazi de la agentia spatiala americana cu privire la Soare si un pericol foarte mare pe care il reprezinta steaua care ne incalzeste in fiecare zi. Mai exact, cei de la NASA vorbesc despre radiatiile foarte mari pe care Soarele le emite, si care afecteaza astronautii care calatoresc prin univers, americanii dorind sa ii protejeze mult mai bine in misiunile pe care le au de facut in spatiul cosmic.

NASA. Pamantul este protejat de aceste radiatii multumita campului sau electromagnetic, insa astronautii care calatoresc prin spatiu trebuie sa le suporte, iar asta le afecteaza foarte mult corpurile. Doua proiecte au fost propuse de catre NASA pentru a analiza aceasta problema, fiecare dintre ele urmand a beneficia de cate 400.000 de dolari pentru o cercetare amanuntita in decursul a maxim 9 luni de zile.

NASA. AVERTIZARE SOCANTA despre un MARE PERICOL de la Soare

NASA. Fiecare dintre cele doua proiecte presupune folosirea unor sateliti cu echipamente speciale pentru a analiza mult mai bine cat de puternice pot fi toate radiatiile emise de catre soare in decursul timpului. In baza acestor analize, cei de la NASA vor putea sa decida ce fel de protectie ar trebui sa ofere pentru astronautii care sunt trimisi in spatiul cosmic, o decizie extrem de importanta cu efecte extrem de serioase pe termen lung.

“Este prima dată când programul nostru de heliofizică finanțează acest tip de demonstrație tehnologică. Oferirea oportunității de maturizare și testare a tehnologiilor în spațiul profund este un pas crucial spre încorporarea de noi tehnici în viitoarele misiuni.”

NASA. Acesti sateliti vor fi trimisi cat se poate de aproape de Soare, dar si in alte zone din apropierea pamantului, si vor inregistra toate undele de radiatii care sunt emise de catre stea in preajma planetei noastre. NASA spera ca in acest mod sa poata oferi protectia cea mai buna pentru astronautii pe care ii trimite in spatiul cosmic, dar desigur ca are nevoie de foarte multe date pentru a ajunge la o concluzie cat se poate de corecta.

NASA. Nu se stie de cat timp va fi nevoie pentru ca aceste proiecte sa fie puse in practica, insa cu siguranta nu se va intampla nimic foarte rapid, asa ca e nevoie de rabdare.