SEFUL Samsung JUDECAT iar pentru Acuzatia de DARE de MITA

Seful Samsung va fi judecat din nou pentru acuzatia de dare de mita pentru care a fost condamnat deja de catre o instanta de judecata, iata ce se intampla.

SEFUL Samsung JUDECAT iar pentru Acuzatia de DARE de MITA

Seful Samsung, Jay Y. Lee, va fi judecat din nou in Coreea de Sud pentru acuzatia de dare de mita, care a fost una dintre infractiunile pentru care a fost condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare cu executare. Acum Curtea Suprema de Justitie din Coreea de Sud spune ca procesul in urma caruia a fost condamnat Jay Y. Lee ar fi avut o interpretare mult prea “ingusta” a acuzatiilor de dare de mita ce-l vizau pe presedintele Park Geun-hye.

Park Geun-hye a fost presedinte al Coreei de Sud pana si-a dat demisia in urma scandalului privind mita primita de la Samsung, si nu numai, cat timp si-a exercitat functia, dar se pare ca scandalul nu e chiar terminat. Initial, seful Samsung, Jay Y. Lee, a primit o pedeapsa de inchisoare de 5 ani, insa in apel a reusit sa o injumatateasca, si sa obtina o suspendare de 4 ani pentru executarea sa, desi in versiunea finala ea urma sa fie cu suspendare.

SEFUL Samsung JUDECAT iar pentru Acuzatia de DARE de MITA

Acum se pare ca seful Samsung, Jay Y. Lee, ar putea ajunge din nou dupa gratii, desi a petrecut aproape 1 an de zile in inchisoare dupa ce a fost initial arestat inainte ca procesul sa inceapa. Jay Y. Lee este vicepresedinte al consiliului de adminsitratie al Samsung, presedinte fiind tatal sau, dar este delegat de mai bine de 2 ani de zile sa conduca grupul inainte sa preia functia de presedinte, tatal sau fiind grav bolnav de cativa ani de zile.

“Curtea Supremă din Coreea de Sud, joi, a răsturnat o parte a unei hotărâri a instanței de apel în cazul darii de mită a șefului de facto al grupului Samsung, Jay Y Lee, căruia i s-a acordat o pedeapsă de doi ani și jumătate suspendată pentru că a solicitat favoaruri din partea fostul președinte al tarii, Park Geun-hye.”

Samsung nu a declarat inca absolut nimic in legatura cu decizia Curtii Supreme de Justitie privind hotararea de condamnare luata in privita actualului sau sef. Probabil nici nu o va face din moment ce nu e tocmai ceva cu care se poate mandri, dar din moment ce Jay Y. Lee a scapat o data de pedeapsa cu inchisoarea, nu ar fi exclus ca acest lucru sa se intample din nou, ira brand-ul Samsung sa nu fie afectat in vreun fel.