Apple va Permite REPARAREA AUTORIZATA a iPhone si in Service-uri TERTE

Apple va permite repararea telefoanelor iPhone chiar si in service-urile terte, iata cat de importanta este schimbarea facuta pentru clientii din toata lumea.

Apple va Permite REPARAREA AUTORIZATA a iPhone si in Service-uri TERTE

Intr-o schimbare complet neasteptata de strategie, compania Apple a anuntat astazi ca va permite repararea autorizata a telefoanelor iPhone inclusiv in service-urile terte, dar numai pentru telefoanele care nu mai au garantie. Cei de la Apple au testat un program pilot in SUA, Europa si Asia pentru a vedea viabilitatea acestui sistem, iar acum au decis sa lanseze in SUA un program oficial prin care service-urile terte pot oferi reparatii autorizate.

Service-urile terte care sunt interesate sa faca parte din program vor avea acces la componente originale pentru iPhone, si vor putea participa inclusiv la programe de instruire a angajatilor pentru a repara telefoanele. Nu orice fel de reparatii vor fi posibile in aceste service-uri terte, cei de la Apple avand o lista restrans de reparatii care pot fi facute, insa totul numai pentru telefoanele care au iesit din garantie, nu si pentru cele cu garantie.

Apple va Permite REPARAREA AUTORIZATA a iPhone si in Service-uri TERTE

Pentru utilizatorul de rand singura diferenta sta in faptul ca service-urile terte vor putea folosi componente originale in telefoanele iPhone, dar in rest, reparatiile pentru modelele aflate in garantie trebuie facute tot in service-urile autorizate. E posibil ca acesta sa fie un prim pas spre permiterea repararii telefoanelor iPhone in service-uri terte chiar si fara ca garantia sa fie anulata, dar nu se stie cand s-ar putea intampla asta.

“Programul Independent Repair Provider este conceput pentru companiile interesate să ofere servicii de reparații fără garanții pentru iPhone. Companiile calificate pot avea acces la piese originale, instrumente, instruire, ghiduri de service, diagnostice și resurse pentru a efectua o varietate de reparații iPhone în afara garanției, precum afișarea iPhone și înlocuirile bateriei.”

Apple lanseaza acest program in SUA, pentru inceput, dar intentioneaza sa il extinda inclusiv in alte zone de pe glob in urmatorii ani, dar totul va necesita timp, si service-uri terte interesate sa participe la program. Nu se stie cand ar putea ajunge acest program si in Romania, insa mari beneficii nu vor exista pentru romani, iar asta deoarece piesele originale pentru telefoane sunt mai scumpe decat cele contrafacute, sau second-hand.