Nokia UMILESTE Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO cu Telefoanele

Iata cum reuseste Nokia sa umileasca Samsung, Huawei, Xiaomi, si alti producatori de telefoane Android, cu grija pe care o arata pentru clientii sai.

Nokia UMILESTE Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO cu Telefoanele

Nokia, sau mai bine zis HMD Global, nu mai este acel brand care era echivalent cu cel mai mare producator de telefoane din lume, acum o companie finlandeza folosindu-l pentru a vinde smartphone-uri. Desi vanzarile sale nu se apropie inca de cele ale fostei Nokia, telefoanele vandute sub acest brand continua sa creasca in vanzari in fiecare trimestru fiscal, si exista un motiv foarte bun pentru asta, facand Samsung si Huawei de rusine.

Nokia ofera actualizarile pentru Android mult mai repede decat Samsung, Huawei, sau Xiaomi, si are cei mai multi utilizatori pe cele mai recente versiuni ale sistemului de operare, conform unui studiu recent publicat. Puteti vedea in imaginea de mai jos ca 96% dintre utilizatorii de telefoane Nokia ruleaza Android 9, in timp ce in cazul Samsung procenul e de 89%, in cazul Xiaomi e de 84%, iar in cazul Huawei el scade la 82%.

Nokia UMILESTE Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO cu Telefoanele

Nokia UMILESTE Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO cu Telefoanele procent actualizari Android
Top 10 producatori de telefoane Android si procentul de utilizatori care au cele mai recente actualizari.

Dincolo de Huawei, diferenta dintre Nokia si restul producatorilor este colosala, niciunul dintre ei nereusind sa ofere Android 9 pentru macar jumatate dintre clientii care le-au cumparat telefoanele. Situatia este extrem de proasta pentru cei cu telfeoane de la OPPO, sau Vivo, care vand si cam 100 de milioane de telefoane anual fiecare, dar care nu ofera actualizarile Android la timp, deci nu le pasa de clientii care le aduc bani.

Nokia UMILESTE Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO cu Telefoanele timp necesar actualizari android
Top 10 producatori de telefoane Android si timpul necesar pentru a oferi actualizarile.

Desi Nokia are cei mai multi clienti care au Android 9 in telefoane acum, finlandezilor le este necesar jumatate de an pentru a aduce actualizarile pentru jumatate din telefoanele din protofoliu, desi ele nu sunt multe. “In urma lor potopul”, iar asta deoarece timpii cresc exponential pentru ceilalti producatori, iar Samsung, Huawei, Xiaomi, etc, isi arata din plin dispretul fata de clienti cu actualizarile foarte tarzii pe care le ofera.

Acestea fiind spuse, daca va ganditi sa cumparati un telefon Android nou, ganditi-va cat veti avea de asteptat pentru actualizarile cele mai recente pentru telefonul vostru.