Orange ar fi CUMPARAT o Parte a Telekom, cu ACORDUL Guvernului

Orange ar fi cumparat deja o divizie a Telekom Romania, iata pentru ce s-au inteles reprezentantii celor doua companii, si ce a acceptat Guvernul tarii.

Orange ar fi CUMPRAT o Parte a Telekom, cu ACORDUL Guvernului

Orange ar fi ajuns la o intelegere pentru a cumpara o parte din Telekom, dupa ce Guvernul Romaniei si-a dat acordul pentru incheierea tranzactiei, iar documentele ar trebui sa fie semnate in curand. Se pare ca Orange ar fi cumparat divizia de telefonie fixa a celor de la Telekom, adica fosta Romtelecom, statul roman detinand acolo 46% dintre actiunile totale, deci nu putea fi facuta o asemenea tranzactie fara ca guverrnantii sa isi dea acordul.

Telekom l-ar fi trimis pe Srini Gopalan, responsabil pentru afacerile din Europa ale grupului german, sa discute cu Guvernul Romaniei despre planurile de vanzare a diviziei de telefonie fixa catre cei de la Orange, lucru acceptat. Nu se stie cat urmeaza sa plateasca Orange pentru aceasta divizie din cadrul Telekom, insa e interesant ca nu au cumparat divizia de internet fix, cea de care avea cu adevarat nevoie cel mai mare operator de telecomunicatii.

Orange ar fi CUMPARAT o Parte a Telekom, cu ACORDUL Guvernului

In cursul saptamanilor viitoare urmeaza sa se intalneasca reprezentantii celor de la Telekom si Orange pentru a semna contractul de vanzare – cumparare, iar lucrurile par sa fie cat se poate de clare in acest moment. Separat de vanzarea diviziei de telefonie fixa, cei de la Telekom vor sa vanda si divizia de telefonie mobila catre Spas Roussev, un om de afaceri din Bulgaria care ar fi finantat de catre fonduri de investitii din Rusia.

Daca Telekom va vinde divizia de telefonie mobila catre Spas Roussev, atunci Rusia va avea controla asupra unei mari parti din piata de telefonie mobila din Romania, ceea ce nu e tocmai chiar atat de bun. Nu se stie deocamdata ce se va intampla cu diviziile de internet fix, sau televiziune, dar se zvonea acum cateva saptamani ca RCS & RDS urmeaza sa o cumpere pe cea din urma, insa nu se stie clar ce anume se intampla aici.

Telekom a fost scoasa la vanzare acum cateva luni bune, si se pare ca au existat multe companii interesate de achizitionarea diviziilor, iar in urmatoarele luni probabil se va definitiva totul, ia brand-ul va disparea.