Android AFECTAT de o PROBLEMA GRAVA Descoperita pe iPhone

Android este afectat de o problema foarte grava care a fost descoperita initial pentru telefoanele iPhone, iata ce trebuie sa stie utilizatorii smartphone-urilor.

Android AFECTAT de o PROBLEMA GRAVA Descoperita pe iPhone

Android a fost afectat de o probleme foarte grava care a fost initial descoperita pentru telefoanele iPhone ale companiei Apple, dar se pare ca nu s-a limitat acolo, Windows 10 fiind deasemenea vulnerabil. Mai exac, v-am vorbit acum o saptamana despre faptul ca un malware pentru iPhone putea infecta telefoanele prin simpla accesare a unui website, insa se pare ca inclusiv sistemele de operare Android, sau Windows 10, au fost afectate.

China s-a folosit de acest malware pentru a infecta dispozitive ale etnicilor Uighur din tara, si nu numai, iar cei care aveau telefoane iPhone, cu Android, sau calculatoare cu Windows 10, au fost afectati. Cei de la Google au anuntat Apple in legatura cu faptul ca telefoanele iPhone erau vizate de acest atac cu malware, si nu se stie daca au descoperit ca inclusiv sistemul de operare Android, sau cel Windows 10, erau vizate de catre acest atac periculos.

Android AFECTAT de o PROBLEMA GRAVA Descoperita pe iPhone

Android ar putea fi si acum vulnerabil in fata acestui tip de malware, iar asta deoarece Google nu a confirmat ca isi protejeaza sistemul de operare impotriva sa, insa e greu de crezut ca nu stia ce se intampla in realitate. Google a descoperit atacul in februarie, desi el era in desfasurare de 2 ani de zile, iar Apple a rezolvat rapid problema pe telefoanele iPhone, insa ce s-a intamplat cu Android nu stie nimeni, nici macar in acest moment.

“Atacul fără precedent asupra iPhone-urilor Apple dezvăluit de Google în această săptămână a fost mai amplu decât se credea. Mai multe surse cu cunoștință de situație au spus că propriul sistem de operare Android al Google și PC-urile Microsoft Windows au fost vizate, de asemenea, într-o campanie care a căutat să infecteze computerele și smartphone-urile grupului etnic Uighur din China.”

Android este in mod frecvent atacat de catre diverse tipuri de malware, astfel ca aparitia unuia nou nu este ceva complet neobisnuit, surprinzatoare fiind legatura cu telefoanele iPhone, care n-ar trebui sa fie afectate. iPhone a fost afectat in mod surprinzator de un malware care a fost folosit si pentru Android, ceva ce in mod normal n-ar fi trebuit sa se intample, dar iata ca nimeni nu e in siguranta, nici macar cei care folosesc Windows 10.

Android ar putea avea problema rezolvata in Android 10, care ar trebui sa fie lansat in cursul zilei de maine, cel putin conform operatorilor de telefonie mobila din SUA.