Huawei va RENUNTA la Windows 10 pentru Laptop-urile Viitoare

Huawei va renunta la Windows 10 pentru laptop-urile pe care le va vinde si in afara Chinei, iata ce sistem de operare va fi folosit de catre chinezi pentru ele.

Huawei va RENUNTA la Windows 10 pentru Laptop-urile Viitoare

Huawei a confirmat ca va renunta la Windows 10 pentru viitoarele sale laptop-uri, preferand sa foloseasca sistemul de operare Harmony OS, care este gandit pentru a fi cat se poate de versatil. Huawei prezinta situatia ca fiind ceva facut de buna voie, insa in realitate este obligata sa renunte la Windows 10 pentru laptop-uri deoarece Microsoft nu-i poate licentia produsele pentru folosirea sistemului de operare, deci nu le poate lansa cu el preisntalat.

Huawei a dezvoltat Harmony OS special pentru a inlocui Android, Windows 10, dar si pentru a-l livra catre diverse alte produse, de la masini, si pana la echipamente industriale, si asa va ajunge inclusiv in laptop-uri. Cei de la Huawei au spus ca vor integra Harmony OS in viitoare laptop-uri, insa pana in momentul de fata n-au aparut detalii cu privire la modelele care vor fi lansate cu acest sistem de operare, dar probabil in curand vor aparea informatii.

Huawei va RENUNTA la Windows 10 pentru Laptop-urile Viitoare

Huawei va integra intai Harmony OS in laptop-urile pe care le va vinde in China, iar apoi va integra sistemul de operare in produsele care sunt livrate in afara tarii, acolo unde conteaza foarte mult aceasta schimbare majora. Nimeni nu vrea Harmony OS in locul Android, sau Windows 10, insa avand in vedere ca Huawei nu poate licentia sistemele de operare, alta solutie nu exista, exceptand renuntarea la a mai lansa noi dispozitive.

“Gauden a spus că primele produse cu HarmonyOS instalate disponibile în afara Chinei ar putea include ceasuri inteligente și laptopuri. Laptop-urile sunt, de asemenea, o altă categorie de produse de succes pentru Huawei și, în prezent, folosesc sistemul de operare Windows Microsoft.”

Planul celor de la Huawei de a continua sa vanda telefoane, laptop-uri, etc, chiar si cu sanctiunile din SUA inca in vigoare nu este noi, ci a fost foarte bine gandit si pregatit inca de acum aproximativ 1 an de zile. Huawei a facut si un stoc de componente pentru diverse produse, insa nu le poate folosi pentru ca software-ul necesar pentru ele nu poate fi licentiat, deci o parte din pregatiri au fost in zadar, si asta ar putea afecta viitorul companiei.

Huawei va prezenta pe 19 septembrie noi modele de telefoane, si poate noi modele de smartwatch-uri, asa ca e posibil sa vedem si alte surprize interesante in acea zi.