NASA. PERICOLUL ASTEROIZILOR si un ANUNT UIMITOR privind ESA

NASA. Pericolul asteroizilor aduce un anunt uimitor pentru omenire, iata ce intentioneaza sa faca americanii impreuna cu europenii de la ESA pentru a ne salva.

NASA. Pericolul pe care il reprezinta asteroizii pentru planeta Pamant aduce un anunt uimitor de la agentia spatiala americana, care uimeste intreaga omenire cu o colaborare pe care o face cu europenii. Saptamana viitoare urmeaza sa se intalneasca la Roma cercetatori de la NASA si ESA, agentia spatiala europeana, pentru a discuta o misiune care va aduce primele doua nave pe asteroizi intr-o tentativa de a incerca devierea traiectoriei lor.

NASA. V-am vorbit deja de ceva timp de proiectul DART al americanilor, acesta avand menirea de modifica traiectoriile asteroizilor care pot lovi Pamantul, iar o prima verificare a capacitatii sale va fi facuta in urmatorii ani. NASA si ESA vor trimite pe doi asteroizi doua nave spatiale care vor ateriza pe ei, si la un moment dat vor fi folosite pentru a incerca o modificare a traiectoriei lor in drumul spre Pamant, acestia nefiind un pericol real.

NASA. PERICOLUL ASTEROIZILOR si un ANUNT UIMITOR privind ESA

NASA. DART este sistemul americanilor pentru a devia asteroizii care se indreapta spre Pamant, iar ESA are un sistem similar numit HERA, ambele urmand a fi discutate in intalnirea de la Roma de saptamana viitoare. Se pare ca atat NASA, cat si ESA, vor testa DART si HERA in cadrul unei misiuni combinate care va trimite nave spatiale catre un asteroid de dimensiuni mari, si unul de dimensiuni mici, ambii indreptandu-se cu viteza spre Pamant.

“HERA ne va arăta ceea ce nimeni nu a vazut până acum. This ESA mission will be humanities first-ever spacecraft to visit a double asteroid, Didymos. HERA este condusă de o echipă multinațională de oameni de știință și ingineri. Momentan, tot ce avem este mulți ani și teorii, dar HERA va revoluționa înțelegerea noastră despre asteroizi și cum să ne protejăm de ei.”

NASA. Ambele agentii spatiale vor analiza cu atentie asteroizii inainte ca navele lor sa se izbeasca de suprafata lor, iar abia apoi vor sti cum sa gandeasca si sistemul care in viitor va putea devia traiectoria rocilor cosmice. Aceasta este prima misiune atat de ambitioasa pe care NASA si ESA o fac impreuna, insa scopul este de a dezvolta macar un sistem care sa protejeze pamantul de asteroizii care inevitabil vor lovi planeta in viitor.

NASA. Impreuna cu ESA, navele spatiale vor fi trimise spre asteroizi pe final de an 2020, sau inceput de an 2021, insa pe rocile cosmice vor ajunge abia undeva prin toamna anului 2022.